Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki dżem można używać do ciast, deserów, kanapek i potraw mięsnych.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 515
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5371
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3482
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 515
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5371
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3482
Składniki
Warzywa bez dużych pestek. Opłukane ogórki i cukinie pokroić w dość drobną kostkę. Przełożyć je do dużego garnka o grubszym spodzie, zasypać cukrem, przemieszać. Gotować pod przykryciem na małym ogniu. Warzywa powinny ugotować się i puścić soki. Ja gotowałam ok. 30-40 minut, pod koniec trochę zblendowałam. Potem zdjąć z ognia wsypać galaretki, wymieszać do rozpuszczenia galaretek. Gorące, przełożyć do czystych , suchych słoików, zakręci i obrócić do góry dnem. Do dłuższego przechowania słoiki można pasteryzować.