Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki dżem można używać do ciast, deserów, kanapek i potraw mięsnych.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 680
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 233
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 370
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 680
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 233
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 370
Składniki
Warzywa bez dużych pestek. Opłukane ogórki i cukinie pokroić w dość drobną kostkę. Przełożyć je do dużego garnka o grubszym spodzie, zasypać cukrem, przemieszać. Gotować pod przykryciem na małym ogniu. Warzywa powinny ugotować się i puścić soki. Ja gotowałam ok. 30-40 minut, pod koniec trochę zblendowałam. Potem zdjąć z ognia wsypać galaretki, wymieszać do rozpuszczenia galaretek. Gorące, przełożyć do czystych , suchych słoików, zakręci i obrócić do góry dnem. Do dłuższego przechowania słoiki można pasteryzować.