Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny orzeźwiający smak, polecam każdemu. Można zrobić z tartych ogórków wtedy bardziej będzie konsystencją przypominać dżem. W tej postaci każdego zachwyca chrupkość ogórków.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 40
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 263
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 282
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 338
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 40
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 263
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 282
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 338
Składniki
Cukier wsypać do garnka. Przeciąć laskę wanilii, wyjąć nasiona i dodać do cukru. Nieobrane ogórki pokroić w bardzo drobną kostkę , alko zetrzeć na tarce o dużych lub średnich oczkach. Imbir zetrzeć na tarce. Wrzucić wszystko go garnka i odstawić na minimum 2 godziny. W tym czasie można zawartość przemieszać.
Następnie zagotować, mieszając aby cukier się rozpuścił. Zmniejszyć ogień i gotować na średnim przez około 7 minut. Całość rozlać do wyparzonych słoików, zakręcić o odwrócić do góry dnem. Możemy też słoiki pasteryzować 10 minut.