Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny orzeźwiający smak, polecam każdemu. Można zrobić z tartych ogórków wtedy bardziej będzie konsystencją przypominać dżem. W tej postaci każdego zachwyca chrupkość ogórków.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 852
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 703
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6124
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 645
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4875
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 852
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 703
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6124
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 645
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4875
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Składniki
Cukier wsypać do garnka. Przeciąć laskę wanilii, wyjąć nasiona i dodać do cukru. Nieobrane ogórki pokroić w bardzo drobną kostkę , alko zetrzeć na tarce o dużych lub średnich oczkach. Imbir zetrzeć na tarce. Wrzucić wszystko go garnka i odstawić na minimum 2 godziny. W tym czasie można zawartość przemieszać.
Następnie zagotować, mieszając aby cukier się rozpuścił. Zmniejszyć ogień i gotować na średnim przez około 7 minut. Całość rozlać do wyparzonych słoików, zakręcić o odwrócić do góry dnem. Możemy też słoiki pasteryzować 10 minut.