Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny orzeźwiający smak, polecam każdemu. Można zrobić z tartych ogórków wtedy bardziej będzie konsystencją przypominać dżem. W tej postaci każdego zachwyca chrupkość ogórków.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 604
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101447
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5964
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 604
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101447
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5964
Składniki
Cukier wsypać do garnka. Przeciąć laskę wanilii, wyjąć nasiona i dodać do cukru. Nieobrane ogórki pokroić w bardzo drobną kostkę , alko zetrzeć na tarce o dużych lub średnich oczkach. Imbir zetrzeć na tarce. Wrzucić wszystko go garnka i odstawić na minimum 2 godziny. W tym czasie można zawartość przemieszać.
Następnie zagotować, mieszając aby cukier się rozpuścił. Zmniejszyć ogień i gotować na średnim przez około 7 minut. Całość rozlać do wyparzonych słoików, zakręcić o odwrócić do góry dnem. Możemy też słoiki pasteryzować 10 minut.