Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z pomidorów z nutką cynamonu.Doskonały jako dodatek np do twarogu lub sera pleśniowego
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5100
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 186
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5100
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 186
Składniki
Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w mniejsze kawałki,przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Do pomidorów dodać laskę cynamonu (opcjonalnie)i podsmażać często mieszając. Gdy pomidory się rozgotują dodać sok z cytryny a następnie zblendować. Gotować jeszcze przez chwilę,wyciągnąć laskę cynamonu i przełożyć gorące do wyparzonych słoiczków.Odwrócić dnem do góry i odstawić do całkowitego wystudzenia. Dżem można również przetrzeć przez sito w celu pozbycia się pestek (ja tego nie robiłam) Smacznego :)