Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z pomidorów z nutką cynamonu.Doskonały jako dodatek np do twarogu lub sera pleśniowego
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10552
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4584
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424446
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10552
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4584
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424446
Składniki
Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w mniejsze kawałki,przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Do pomidorów dodać laskę cynamonu (opcjonalnie)i podsmażać często mieszając. Gdy pomidory się rozgotują dodać sok z cytryny a następnie zblendować. Gotować jeszcze przez chwilę,wyciągnąć laskę cynamonu i przełożyć gorące do wyparzonych słoiczków.Odwrócić dnem do góry i odstawić do całkowitego wystudzenia. Dżem można również przetrzeć przez sito w celu pozbycia się pestek (ja tego nie robiłam) Smacznego :)