Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z pomidorów z nutką cynamonu.Doskonały jako dodatek np do twarogu lub sera pleśniowego
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 886
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1335
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 886
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1335
Składniki
Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w mniejsze kawałki,przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Do pomidorów dodać laskę cynamonu (opcjonalnie)i podsmażać często mieszając. Gdy pomidory się rozgotują dodać sok z cytryny a następnie zblendować. Gotować jeszcze przez chwilę,wyciągnąć laskę cynamonu i przełożyć gorące do wyparzonych słoiczków.Odwrócić dnem do góry i odstawić do całkowitego wystudzenia. Dżem można również przetrzeć przez sito w celu pozbycia się pestek (ja tego nie robiłam) Smacznego :)