Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z pomidorów z nutką cynamonu.Doskonały jako dodatek np do twarogu lub sera pleśniowego
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1117
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1119
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13128
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1117
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1119
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13128
Składniki
Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w mniejsze kawałki,przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Do pomidorów dodać laskę cynamonu (opcjonalnie)i podsmażać często mieszając. Gdy pomidory się rozgotują dodać sok z cytryny a następnie zblendować. Gotować jeszcze przez chwilę,wyciągnąć laskę cynamonu i przełożyć gorące do wyparzonych słoiczków.Odwrócić dnem do góry i odstawić do całkowitego wystudzenia. Dżem można również przetrzeć przez sito w celu pozbycia się pestek (ja tego nie robiłam) Smacznego :)