Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To było tak: Zostało mi trochę rabarbaru, nie bardzo wiedziałam co z nim zrobić. W końcu doszłam do wniosku, że najlepiej będzie przygotować dżem i zamknąć trochę lata w słoiczku.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 413
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 760
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 368
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 413
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 760
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 368
Składniki
Rabarbar umyć, obrać i pokroić w kostkę. W tej postaci wrzucić do garnka, starannie wymieszać z żelfixem, zagotować. Następnie dodać cukier oraz 1/2 szklanki wody. Smażyć do momentu aż rabarbar się rozpadnie a dżem będzie odpowiednio gęsty. Gorący dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na 15minut. Uwaga: Z podanych proporcji wyszły dwa, około 400 gramowe, słoiczki dżemu.
Smacznego.