Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To było tak: Zostało mi trochę rabarbaru, nie bardzo wiedziałam co z nim zrobić. W końcu doszłam do wniosku, że najlepiej będzie przygotować dżem i zamknąć trochę lata w słoiczku.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 630
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 630
Składniki
Rabarbar umyć, obrać i pokroić w kostkę. W tej postaci wrzucić do garnka, starannie wymieszać z żelfixem, zagotować. Następnie dodać cukier oraz 1/2 szklanki wody. Smażyć do momentu aż rabarbar się rozpadnie a dżem będzie odpowiednio gęsty. Gorący dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na 15minut. Uwaga: Z podanych proporcji wyszły dwa, około 400 gramowe, słoiczki dżemu.
Smacznego.