Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To było tak: Zostało mi trochę rabarbaru, nie bardzo wiedziałam co z nim zrobić. W końcu doszłam do wniosku, że najlepiej będzie przygotować dżem i zamknąć trochę lata w słoiczku.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13216
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2566
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3710
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4701
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13216
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2566
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3710
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4701
Składniki
Rabarbar umyć, obrać i pokroić w kostkę. W tej postaci wrzucić do garnka, starannie wymieszać z żelfixem, zagotować. Następnie dodać cukier oraz 1/2 szklanki wody. Smażyć do momentu aż rabarbar się rozpadnie a dżem będzie odpowiednio gęsty. Gorący dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na 15minut. Uwaga: Z podanych proporcji wyszły dwa, około 400 gramowe, słoiczki dżemu.
Smacznego.