Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326456
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16861
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5508
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326456
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16861
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5508
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na połówki. Owoce wymieszać z żelfixem, smażyć do momentu zagotowania. Wówczas dodać cukier. Całość smażyć 4- 5 minut, ciągle mieszając. Odstawić z ognia, wciąż mieszać, aby zniknęła piana, która pojawiła się na wierzchu w czasie gotowania. Gotowy dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na pół godziny. Uwaga 1: Nie trzeba pasteryzować. Uwaga 2: Z podanych proporcji wyszło 8 małych (ok. 300g) słoiczków dżemu.
Smacznego.