Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11014
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6311
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5402
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13278
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5038
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11014
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6311
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5402
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13278
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5038
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na połówki. Owoce wymieszać z żelfixem, smażyć do momentu zagotowania. Wówczas dodać cukier. Całość smażyć 4- 5 minut, ciągle mieszając. Odstawić z ognia, wciąż mieszać, aby zniknęła piana, która pojawiła się na wierzchu w czasie gotowania. Gotowy dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na pół godziny. Uwaga 1: Nie trzeba pasteryzować. Uwaga 2: Z podanych proporcji wyszło 8 małych (ok. 300g) słoiczków dżemu.
Smacznego.