Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13214
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2565
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3710
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4699
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13214
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2565
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3710
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4699
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na połówki. Owoce wymieszać z żelfixem, smażyć do momentu zagotowania. Wówczas dodać cukier. Całość smażyć 4- 5 minut, ciągle mieszając. Odstawić z ognia, wciąż mieszać, aby zniknęła piana, która pojawiła się na wierzchu w czasie gotowania. Gotowy dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na pół godziny. Uwaga 1: Nie trzeba pasteryzować. Uwaga 2: Z podanych proporcji wyszło 8 małych (ok. 300g) słoiczków dżemu.
Smacznego.