Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty sposób na zatrzymanie lata w słoiczku. Dżem jest bardzo pyszny.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10694
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9138
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10694
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9138
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
U mnie wyszły 4 słoiki. Truskawki umyć, odszypułkować. Banany pokroić w plasterki. Owoce wymieszać z cukrem i sokiem cytrynowym. Wszystko zagotować ciągle mieszając. Dodać posiekaną miętę i trzymać na małym ogniu jeszcze przez ok. 3 minuty. Zestawić z ognia i mieszać do zniknięcia piany. Gorącym dżemem napełnić wyparzone słoiki i natychmiast zakręcić. Słoiki postawić do góry dnem. Po przestudzeniu wynieść w ciemne i chłodne miejsce.