Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywny i smaczny
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 102
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 102
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Składniki
Umyć truskawki, a później oderwać szypułki. Gdyż truskawka wtedy nie nabiera tyle wody. Przeciąć na ćwiartki
Cukier kokosowy 100 g wymieszać z naszą pektyną
Wrzucić truskawki, mleko kokosowe, sok z cytryny, utartą skórkę, resztę cukru do garnka i gotować przez 15 - 20 minut, aż truskawki się rozgotują.
Odstawić garnek i dodać pektynę z cukrem. Wymieszać do jednolitej masy. Postawić na ogniu jeszcze przez 10 minut do zagotowania
Przelać dżem do słoików i odstawić do góry dnem. Przykryć szmatką do wystygnięcia .