Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywny i smaczny
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25967
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3370
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1428
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25967
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3370
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1428
Składniki
Umyć truskawki, a później oderwać szypułki. Gdyż truskawka wtedy nie nabiera tyle wody. Przeciąć na ćwiartki
Cukier kokosowy 100 g wymieszać z naszą pektyną
Wrzucić truskawki, mleko kokosowe, sok z cytryny, utartą skórkę, resztę cukru do garnka i gotować przez 15 - 20 minut, aż truskawki się rozgotują.
Odstawić garnek i dodać pektynę z cukrem. Wymieszać do jednolitej masy. Postawić na ogniu jeszcze przez 10 minut do zagotowania
Przelać dżem do słoików i odstawić do góry dnem. Przykryć szmatką do wystygnięcia .