Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywny i smaczny
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 164
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 97
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1207
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4143
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1182
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 164
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 97
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1207
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4143
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1182
Składniki
Umyć truskawki, a później oderwać szypułki. Gdyż truskawka wtedy nie nabiera tyle wody. Przeciąć na ćwiartki
Cukier kokosowy 100 g wymieszać z naszą pektyną
Wrzucić truskawki, mleko kokosowe, sok z cytryny, utartą skórkę, resztę cukru do garnka i gotować przez 15 - 20 minut, aż truskawki się rozgotują.
Odstawić garnek i dodać pektynę z cukrem. Wymieszać do jednolitej masy. Postawić na ogniu jeszcze przez 10 minut do zagotowania
Przelać dżem do słoików i odstawić do góry dnem. Przykryć szmatką do wystygnięcia .