Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywny i smaczny
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12302
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13105
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5313
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12302
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13105
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5313
Składniki
Umyć truskawki, a później oderwać szypułki. Gdyż truskawka wtedy nie nabiera tyle wody. Przeciąć na ćwiartki
Cukier kokosowy 100 g wymieszać z naszą pektyną
Wrzucić truskawki, mleko kokosowe, sok z cytryny, utartą skórkę, resztę cukru do garnka i gotować przez 15 - 20 minut, aż truskawki się rozgotują.
Odstawić garnek i dodać pektynę z cukrem. Wymieszać do jednolitej masy. Postawić na ogniu jeszcze przez 10 minut do zagotowania
Przelać dżem do słoików i odstawić do góry dnem. Przykryć szmatką do wystygnięcia .