Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dżemik z niedocenianego agrestu:)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8467
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2966
Polecam.
Odsłon: 1719
Polecam.
Odsłon: 497
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8467
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2966
Polecam.
Odsłon: 1719
Polecam.
Odsłon: 497
Składniki
Agrest oczyścić z ogonków i dokładnie umyć. Do garnka wlać wodę,wsypać agrest i postawić na małym ogniu. Dodać cukier,sok z cytryny i wymieszać. Gotować co jakiś czas mieszając aż owoce zaczną się rozpadać. Ja swój dżem dodatkowo zblendowałam. Gdy dżem osiągnie pożądaną przez nas konsystencję przełożyć go do wyparzonych słoików,zakręcić i odstawić do góry dnem lub zapasteryzować. Smacznego :)