Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dżemik z niedocenianego agrestu:)
Kwaskowy, trochę słodkawy, a przede wszystkim bardzo orzeźwiający kompot. Sma...
Odsłon: 5370
Bardzo smaczne ciastka czekoladowe, które przygotujesz w 15 minut. Do tego ch...
Odsłon: 332
Dzisiejszy obiad powstał z tego co było w lodówce, najtańsze i najszybsze dan...
Odsłon: 3430
Smaczny tort składający się z biszkoptu i kremu kawowego nasączony kawą . Ucz...
Odsłon: 1370
Bardzo smaczne ciastka czekoladowe, które przygotujesz w 15 minut. Do tego ch...
Odsłon: 332
Dzisiejszy obiad powstał z tego co było w lodówce, najtańsze i najszybsze dan...
Odsłon: 3430
Smaczny tort składający się z biszkoptu i kremu kawowego nasączony kawą . Ucz...
Odsłon: 1370
Składniki
Agrest oczyścić z ogonków i dokładnie umyć. Do garnka wlać wodę,wsypać agrest i postawić na małym ogniu. Dodać cukier,sok z cytryny i wymieszać. Gotować co jakiś czas mieszając aż owoce zaczną się rozpadać. Ja swój dżem dodatkowo zblendowałam. Gdy dżem osiągnie pożądaną przez nas konsystencję przełożyć go do wyparzonych słoików,zakręcić i odstawić do góry dnem lub zapasteryzować. Smacznego :)
Przepisy Przetwory
Przetwory
Ogórki małosolne
Przetwory
Młoda kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Ogórki kwaszone w 24 godziny
Przetwory
Pasta z bakłażana
Ogórki małosolne
Pierwsze świeże ogórki ukiszone „na szybko”, delikatne, o niepowtarzalnym sm...
Odsłon: 423
Młoda kapusta kiszona w słoikach
Przepis babci Kazi na młodą kiszoną kapustę w słoikach. Do jej przygotowania...
Odsłon: 5383