Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dżemik z niedocenianego agrestu:)
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 78
Pączki polskie są przygotowane w tradycyjny sposób z dodatkiem drożdży, masła...
Odsłon: 636
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 90
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 522
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 78
Pączki polskie są przygotowane w tradycyjny sposób z dodatkiem drożdży, masła...
Odsłon: 636
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 90
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 522
Składniki
Agrest oczyścić z ogonków i dokładnie umyć. Do garnka wlać wodę,wsypać agrest i postawić na małym ogniu. Dodać cukier,sok z cytryny i wymieszać. Gotować co jakiś czas mieszając aż owoce zaczną się rozpadać. Ja swój dżem dodatkowo zblendowałam. Gdy dżem osiągnie pożądaną przez nas konsystencję przełożyć go do wyparzonych słoików,zakręcić i odstawić do góry dnem lub zapasteryzować. Smacznego :)