Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dżemik z niedocenianego agrestu:)
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1621
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 642
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 803
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1621
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 642
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 803
Składniki
Agrest oczyścić z ogonków i dokładnie umyć. Do garnka wlać wodę,wsypać agrest i postawić na małym ogniu. Dodać cukier,sok z cytryny i wymieszać. Gotować co jakiś czas mieszając aż owoce zaczną się rozpadać. Ja swój dżem dodatkowo zblendowałam. Gdy dżem osiągnie pożądaną przez nas konsystencję przełożyć go do wyparzonych słoików,zakręcić i odstawić do góry dnem lub zapasteryzować. Smacznego :)