Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem z aronii

Dżem z aronii

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 8685

Dodano:

Odsłon: 53140

ilość cukru każdy może sobie regulować wg własnych upodobań :)

Składniki

  • 1 kg aronii
  • ok. 50 dkg cukru
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dżem z aronii

Przygotowanie

  1. Aronię przebrać i umyć. Umyte owoce przełożyć do garnka zasypać cukrem i gotować na wolnym ogniu. Gotować aż dżem nabierze odpowiedniej konsystencji. Gorący dżem przełożyć do słoików i pasteryzować 20 minut. Następnie słoiczki odstawić do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń