Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty i uniwersalny dżem z aronii, jabłek i gruszek według siostry Anastazji to samo zdrowie. Ma mnóstwo witaminy C oraz ważnych dla naszego zdrowia przeciwutleniaczy. Dżem z aronii z dodatkiem jabłek i gruszek jest wyjątkowy w smaku, a dodatek soku z cytryny nadaje mu kwaskowatości. Tak przygotowana aronia jest doskonałym dodatkiem m.in. do mięsa, pieczywa, kremów i deserów :-).
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424790
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10641
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4731
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424790
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10641
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4731
Składniki
Szklanka - 250 ml Owoce aronii oczyścić, zalać wrzątkiem i zostawić na 1 godzinę. Z cukru i wody przygotować syrop, dodać pokrojone w kostkę gruszki i po chwili - pokrojone plasterki jabłka. Zagotować. Gdy owoce nabiorą szklistego wyglądu, dodać odsączone owoce aronii. Po około 10 minutach odstawić na kilkanaście godzin (najlepiej na całą noc). Następnie ponownie smażyć tak długo, aż jabłka i gruszki się rozgotują. Pod koniec dodać sok z cytryny, wymieszać i gorące przełożyć do słoików. Zakręcone słoiki jeszcze gotować 15 minut. Smacznego!