Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty i uniwersalny dżem z aronii, jabłek i gruszek według siostry Anastazji to samo zdrowie. Ma mnóstwo witaminy C oraz ważnych dla naszego zdrowia przeciwutleniaczy. Dżem z aronii z dodatkiem jabłek i gruszek jest wyjątkowy w smaku, a dodatek soku z cytryny nadaje mu kwaskowatości. Tak przygotowana aronia jest doskonałym dodatkiem m.in. do mięsa, pieczywa, kremów i deserów :-).
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 209
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25578
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 209
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25578
Składniki
Szklanka - 250 ml Owoce aronii oczyścić, zalać wrzątkiem i zostawić na 1 godzinę. Z cukru i wody przygotować syrop, dodać pokrojone w kostkę gruszki i po chwili - pokrojone plasterki jabłka. Zagotować. Gdy owoce nabiorą szklistego wyglądu, dodać odsączone owoce aronii. Po około 10 minutach odstawić na kilkanaście godzin (najlepiej na całą noc). Następnie ponownie smażyć tak długo, aż jabłka i gruszki się rozgotują. Pod koniec dodać sok z cytryny, wymieszać i gorące przełożyć do słoików. Zakręcone słoiki jeszcze gotować 15 minut. Smacznego!