Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny gęsty dżem w słoiki na zimę. Ponieważ same borówki mają dla mnie taki sobie smak , postanowiłam połączyć je z malinami.
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 56
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 704
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2339
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 55
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 56
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 704
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2339
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 55
Składniki
Borówki i maliny myję i wkładam do garnka. dodaję cukier i sok z cytryny. Gotuję na małym ogniu co chwilę mieszając , aż owoce się rozgotują , a dżem zacznie robić się lekko gęsty. U mnie gotował się ponad 40 minut. Jeśli ktoś chce może dodać np. żelfix wtedy czas gotowania się skróci.
Gorący dżem przekładam do wyparzonych słoików , zakręcam i przewracam . pozostawiam do ostygnięcia.