Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dżem najbardziej nadają się bardzo dojrzałe brzoskwinie , bardzo łatwo się je obiera dlatego najlepiej zrywać dojrzałe brzoskwinie. Dżem z brzoskwiń polecam do ciast , deserów czy naleśników.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1123
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1123
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
Składniki
Brzoskwinie obierz pokrój na małe kawałki, cytryny umyj ,sparz wrzątkiem a następnie zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Brzoskwinie przełóż do garnka dodaj sok i skórkę z cytryny, cukier i gotuj na małym ogniu około 40 minut. Wyłącz ogień i zostaw do wystygnięcia. Następnego dnia ponownie zagotuj, gorący dżem przekładaj do słoików i odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.