Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dżem najbardziej nadają się bardzo dojrzałe brzoskwinie , bardzo łatwo się je obiera dlatego najlepiej zrywać dojrzałe brzoskwinie. Dżem z brzoskwiń polecam do ciast , deserów czy naleśników.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1683
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5203
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1704
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1683
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5203
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1704
Składniki
Brzoskwinie obierz pokrój na małe kawałki, cytryny umyj ,sparz wrzątkiem a następnie zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Brzoskwinie przełóż do garnka dodaj sok i skórkę z cytryny, cukier i gotuj na małym ogniu około 40 minut. Wyłącz ogień i zostaw do wystygnięcia. Następnego dnia ponownie zagotuj, gorący dżem przekładaj do słoików i odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.