Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dżem najbardziej nadają się bardzo dojrzałe brzoskwinie , bardzo łatwo się je obiera dlatego najlepiej zrywać dojrzałe brzoskwinie. Dżem z brzoskwiń polecam do ciast , deserów czy naleśników.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15792
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8794
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 657
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8305
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15792
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8794
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 657
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8305
Składniki
Brzoskwinie obierz pokrój na małe kawałki, cytryny umyj ,sparz wrzątkiem a następnie zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Brzoskwinie przełóż do garnka dodaj sok i skórkę z cytryny, cukier i gotuj na małym ogniu około 40 minut. Wyłącz ogień i zostaw do wystygnięcia. Następnego dnia ponownie zagotuj, gorący dżem przekładaj do słoików i odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.