Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dżem najbardziej nadają się bardzo dojrzałe brzoskwinie , bardzo łatwo się je obiera dlatego najlepiej zrywać dojrzałe brzoskwinie. Dżem z brzoskwiń polecam do ciast , deserów czy naleśników.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1096
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 386
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3266
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1096
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 386
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3266
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 735
Składniki
Brzoskwinie obierz pokrój na małe kawałki, cytryny umyj ,sparz wrzątkiem a następnie zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Brzoskwinie przełóż do garnka dodaj sok i skórkę z cytryny, cukier i gotuj na małym ogniu około 40 minut. Wyłącz ogień i zostaw do wystygnięcia. Następnego dnia ponownie zagotuj, gorący dżem przekładaj do słoików i odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.