Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dżem najbardziej nadają się bardzo dojrzałe brzoskwinie , bardzo łatwo się je obiera dlatego najlepiej zrywać dojrzałe brzoskwinie. Dżem z brzoskwiń polecam do ciast , deserów czy naleśników.
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 53
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 94
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3493
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 53
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 94
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3493
Składniki
Brzoskwinie obierz pokrój na małe kawałki, cytryny umyj ,sparz wrzątkiem a następnie zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Brzoskwinie przełóż do garnka dodaj sok i skórkę z cytryny, cukier i gotuj na małym ogniu około 40 minut. Wyłącz ogień i zostaw do wystygnięcia. Następnego dnia ponownie zagotuj, gorący dżem przekładaj do słoików i odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.