Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bardzo łatwy, dżem jest pyszny, rozgrzewający, kusi smakiem, zapachem i kolorem. Idealny w połączeniu ze świeżym, domowym pieczywem.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 50
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2096
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3688
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 36
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1384
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 50
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2096
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3688
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 36
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1384
Składniki
Dynie obierać, usunąć pestki, pokroić na kawałki i zetrzeć na tarce o średnich oczkach lub zblenderować na gładką masę. Przełożyć do garnka i nasypać cukru. Wymieszać, gotować na małym ogniu ok. 10-15 minut. Dodać sok i otartą skórkę z pomarańczy oraz obrane pokrojone w kosteczkę jabłka. Dorzuć cynamon oraz starty na tarce imbir. Gotować na wolnym ogniu ok. 40 minut mieszając. Gorący dżem przełożyć do słoików, zakręcić i postawić do góry dnem aż ostygną.