Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bardzo łatwy, dżem jest pyszny, rozgrzewający, kusi smakiem, zapachem i kolorem. Idealny w połączeniu ze świeżym, domowym pieczywem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12289
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13060
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5266
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12289
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13060
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5266
Składniki
Dynie obierać, usunąć pestki, pokroić na kawałki i zetrzeć na tarce o średnich oczkach lub zblenderować na gładką masę. Przełożyć do garnka i nasypać cukru. Wymieszać, gotować na małym ogniu ok. 10-15 minut. Dodać sok i otartą skórkę z pomarańczy oraz obrane pokrojone w kosteczkę jabłka. Dorzuć cynamon oraz starty na tarce imbir. Gotować na wolnym ogniu ok. 40 minut mieszając. Gorący dżem przełożyć do słoików, zakręcić i postawić do góry dnem aż ostygną.