Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bardzo łatwy, dżem jest pyszny, rozgrzewający, kusi smakiem, zapachem i kolorem. Idealny w połączeniu ze świeżym, domowym pieczywem.
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 214
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 31
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 729
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 214
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 31
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 729
Składniki
Dynie obierać, usunąć pestki, pokroić na kawałki i zetrzeć na tarce o średnich oczkach lub zblenderować na gładką masę. Przełożyć do garnka i nasypać cukru. Wymieszać, gotować na małym ogniu ok. 10-15 minut. Dodać sok i otartą skórkę z pomarańczy oraz obrane pokrojone w kosteczkę jabłka. Dorzuć cynamon oraz starty na tarce imbir. Gotować na wolnym ogniu ok. 40 minut mieszając. Gorący dżem przełożyć do słoików, zakręcić i postawić do góry dnem aż ostygną.