Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-gorzki smak dżemu doskonale pasuje do naleśników,gofrów lub jako dodatek do deserów.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 696
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1880
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 415
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 696
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1880
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 415
Składniki
Grejpfruty umyć,obrać,pozbawić białej osłonki oraz pokroić na drobne kawałeczki. Pokrojone grejpfruty przełożyć do garnka razem z sokiem,który powstał przy obieraniu,zasypać cukrem,wymieszać i gotować od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby można dodać trochę wody. Gdy dżem trochę się zagęści wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Można dodać odrobinę cynamonu do smaku. Przełożyć gorący dżem do słoiczków,zakręcić i postawić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia. Smacznego:)