Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-gorzki smak dżemu doskonale pasuje do naleśników,gofrów lub jako dodatek do deserów.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 504
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 504
Składniki
Grejpfruty umyć,obrać,pozbawić białej osłonki oraz pokroić na drobne kawałeczki. Pokrojone grejpfruty przełożyć do garnka razem z sokiem,który powstał przy obieraniu,zasypać cukrem,wymieszać i gotować od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby można dodać trochę wody. Gdy dżem trochę się zagęści wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Można dodać odrobinę cynamonu do smaku. Przełożyć gorący dżem do słoiczków,zakręcić i postawić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia. Smacznego:)