Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-gorzki smak dżemu doskonale pasuje do naleśników,gofrów lub jako dodatek do deserów.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 234
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4543
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12299
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6979
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 234
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4543
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12299
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6979
Składniki
Grejpfruty umyć,obrać,pozbawić białej osłonki oraz pokroić na drobne kawałeczki. Pokrojone grejpfruty przełożyć do garnka razem z sokiem,który powstał przy obieraniu,zasypać cukrem,wymieszać i gotować od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby można dodać trochę wody. Gdy dżem trochę się zagęści wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Można dodać odrobinę cynamonu do smaku. Przełożyć gorący dżem do słoiczków,zakręcić i postawić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia. Smacznego:)