Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-gorzki smak dżemu doskonale pasuje do naleśników,gofrów lub jako dodatek do deserów.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10699
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10699
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Grejpfruty umyć,obrać,pozbawić białej osłonki oraz pokroić na drobne kawałeczki. Pokrojone grejpfruty przełożyć do garnka razem z sokiem,który powstał przy obieraniu,zasypać cukrem,wymieszać i gotować od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby można dodać trochę wody. Gdy dżem trochę się zagęści wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Można dodać odrobinę cynamonu do smaku. Przełożyć gorący dżem do słoiczków,zakręcić i postawić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia. Smacznego:)