Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-gorzki smak dżemu doskonale pasuje do naleśników,gofrów lub jako dodatek do deserów.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Grejpfruty umyć,obrać,pozbawić białej osłonki oraz pokroić na drobne kawałeczki. Pokrojone grejpfruty przełożyć do garnka razem z sokiem,który powstał przy obieraniu,zasypać cukrem,wymieszać i gotować od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby można dodać trochę wody. Gdy dżem trochę się zagęści wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Można dodać odrobinę cynamonu do smaku. Przełożyć gorący dżem do słoiczków,zakręcić i postawić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia. Smacznego:)