Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym sezonie postanowiłam wypróbować jak smakuje domowy dżem z kiwi. Dodałam do niego syrop waniliowy i pyszny zielony dżem gotowy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13216
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2566
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3710
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4701
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13216
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2566
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3710
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4701
Składniki
Kiwi obrać ze skórki, pokroić w kostkę, zasypać cukrem. Odstawić na kilka godzin, aby owoce puściły sok. Następnie owoce wymieszać z żelfixem, zagotować. Od momentu zagotowania gotować kilkanaście minut, często mieszając, aby owoce nam się nie przypaliły. Gdy dżem będzie wystarczająco gęsty dodać syrop waniliowy, wymieszać. Gorący dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na 15 minut. Zbyt długie trzymanie słoiczków w tej pozycji powoduje, że dżem przywiera do nakrętki. Smacznego.