Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym sezonie postanowiłam wypróbować jak smakuje domowy dżem z kiwi. Dodałam do niego syrop waniliowy i pyszny zielony dżem gotowy.
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 818
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 134
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 478
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 190
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 168
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 818
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 134
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 478
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 190
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 168
Składniki
Kiwi obrać ze skórki, pokroić w kostkę, zasypać cukrem. Odstawić na kilka godzin, aby owoce puściły sok. Następnie owoce wymieszać z żelfixem, zagotować. Od momentu zagotowania gotować kilkanaście minut, często mieszając, aby owoce nam się nie przypaliły. Gdy dżem będzie wystarczająco gęsty dodać syrop waniliowy, wymieszać. Gorący dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na 15 minut. Zbyt długie trzymanie słoiczków w tej pozycji powoduje, że dżem przywiera do nakrętki. Smacznego.