Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 282
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14934
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2922
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 282
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14934
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2922
Składniki
Mango umyć,obrać,usunąć pestkę i pokroić w kostkę. Pokrojone mango przełożyć do garnka i gotować dodając cukier (ilość wg uznania,mango jest bardzo słodkie) oraz sok z cytryny. Gotować dżem cały czas mieszając aż mango zacznie się rozpadać.Można dodatkowo dżem zblendować. Gorący dżem przełożyć do słoiczków,odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia.Smacznego :)