Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8653
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3077
Polecam.
Odsłon: 1876
Polecam.
Odsłon: 546
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8653
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3077
Polecam.
Odsłon: 1876
Polecam.
Odsłon: 546
Składniki
Mango umyć,obrać,usunąć pestkę i pokroić w kostkę. Pokrojone mango przełożyć do garnka i gotować dodając cukier (ilość wg uznania,mango jest bardzo słodkie) oraz sok z cytryny. Gotować dżem cały czas mieszając aż mango zacznie się rozpadać.Można dodatkowo dżem zblendować. Gorący dżem przełożyć do słoiczków,odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia.Smacznego :)