Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam trochę różnych owoców trochę dokupiłam i postanowiłam że przygotuję wieloowocowy dżem. Dżem wyszedł bardzo smaczny. Polecam
nóż, garnek, łyżka drewniana, garnek z grubym dnem,
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 333
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1347
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25284
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 333
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1347
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25284
Składniki
Śliwki po usunięciu pestek podsmażam do rozpadu i miękkości, maliny po oczyszczeniu również podsmażam razem z obrana czerwona porzeczką. Jabłka obieram , usuwam gniazda nasienne i kroję na kawałki, wkładam do garnka i również podsmażam do miękkości. Wszystkie przygotowane owoce przekładam do jednego większego garnka najlepiej z grubym dnem , dodaję cukier do smaku , mieszam i gotuje jeszcze około 15 minut, po czym gorący dżem wkładam do czystych wyparzonych słoików. Dokładnie zakręcam obracam do góry dnem. Smacznego
Dżem wieloowocowy gotowy.