Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem który możemy przygotowywać w ciągu całego roku. Świetny jako dodatek do ciast, sosów do mięs oraz pieczywa pszennego.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Składniki
- z dwóch pomarańczy po ich dokładnym umyciu na drobnej tarce zetrzeć skórkę - bardzo dokładnie obrać pomarańcze - pokroić i wrzucić do garnka - gotować aż całość zmięknie od czasu do czasu mieszając - kiedy już całość się rozgotuje dodać startą skórkę i pogotować około 10 min. -całość zblendować i dodać około 1 kg. cukru - gotować na małym ogniu mieszając - aż całość zgęstnieje - gorący dżem wlewać do umytych słoiczków, dokładnie zamknąć nakrętki i odwrócić do góry dnem - nie pasteryzujemy Z tej porcji zrobimy 7 słoiczków dżemu.