Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem który możemy przygotowywać w ciągu całego roku. Świetny jako dodatek do ciast, sosów do mięs oraz pieczywa pszennego.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 340
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 151
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 106
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 340
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 151
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 106
Składniki
- z dwóch pomarańczy po ich dokładnym umyciu na drobnej tarce zetrzeć skórkę - bardzo dokładnie obrać pomarańcze - pokroić i wrzucić do garnka - gotować aż całość zmięknie od czasu do czasu mieszając - kiedy już całość się rozgotuje dodać startą skórkę i pogotować około 10 min. -całość zblendować i dodać około 1 kg. cukru - gotować na małym ogniu mieszając - aż całość zgęstnieje - gorący dżem wlewać do umytych słoiczków, dokładnie zamknąć nakrętki i odwrócić do góry dnem - nie pasteryzujemy Z tej porcji zrobimy 7 słoiczków dżemu.