Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem który możemy przygotowywać w ciągu całego roku. Świetny jako dodatek do ciast, sosów do mięs oraz pieczywa pszennego.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 170
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 170
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Składniki
- z dwóch pomarańczy po ich dokładnym umyciu na drobnej tarce zetrzeć skórkę - bardzo dokładnie obrać pomarańcze - pokroić i wrzucić do garnka - gotować aż całość zmięknie od czasu do czasu mieszając - kiedy już całość się rozgotuje dodać startą skórkę i pogotować około 10 min. -całość zblendować i dodać około 1 kg. cukru - gotować na małym ogniu mieszając - aż całość zgęstnieje - gorący dżem wlewać do umytych słoiczków, dokładnie zamknąć nakrętki i odwrócić do góry dnem - nie pasteryzujemy Z tej porcji zrobimy 7 słoiczków dżemu.