Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem który możemy przygotowywać w ciągu całego roku. Świetny jako dodatek do ciast, sosów do mięs oraz pieczywa pszennego.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1336
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 252
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1336
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 252
Składniki
- z dwóch pomarańczy po ich dokładnym umyciu na drobnej tarce zetrzeć skórkę - bardzo dokładnie obrać pomarańcze - pokroić i wrzucić do garnka - gotować aż całość zmięknie od czasu do czasu mieszając - kiedy już całość się rozgotuje dodać startą skórkę i pogotować około 10 min. -całość zblendować i dodać około 1 kg. cukru - gotować na małym ogniu mieszając - aż całość zgęstnieje - gorący dżem wlewać do umytych słoiczków, dokładnie zamknąć nakrętki i odwrócić do góry dnem - nie pasteryzujemy Z tej porcji zrobimy 7 słoiczków dżemu.