Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Winogrona jakie mam w ogrodzie to odmiany winne. Mają twardą skórkę i twarde gorzkie pestki. Dlatego robię z nich wino lub sok oraz dżemy ze soku.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3146
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 517
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2291
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3146
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 517
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2291
Składniki
1. Winogrona płuczę i wrzucam do wyciskarki wolnoobrotowej
2. Otrzymany sok wlewam do garnka, dosładzam i wsypuję żelfixy. Mieszam.
3. Gorący sok (dżem) wlewam do wyparzonych słoiczków. Zakręcam i odwracam denkami do dołu. 4. Po ostygnięciu naklejam etykietę. Etykiety przygotowuję sama w programie Publisher, drukuję na etykietach samoprzylepnych.