Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Winogrona jakie mam w ogrodzie to odmiany winne. Mają twardą skórkę i twarde gorzkie pestki. Dlatego robię z nich wino lub sok oraz dżemy ze soku.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
1. Winogrona płuczę i wrzucam do wyciskarki wolnoobrotowej
2. Otrzymany sok wlewam do garnka, dosładzam i wsypuję żelfixy. Mieszam.
3. Gorący sok (dżem) wlewam do wyparzonych słoiczków. Zakręcam i odwracam denkami do dołu. 4. Po ostygnięciu naklejam etykietę. Etykiety przygotowuję sama w programie Publisher, drukuję na etykietach samoprzylepnych.