Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Winogrona jakie mam w ogrodzie to odmiany winne. Mają twardą skórkę i twarde gorzkie pestki. Dlatego robię z nich wino lub sok oraz dżemy ze soku.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
1. Winogrona płuczę i wrzucam do wyciskarki wolnoobrotowej
2. Otrzymany sok wlewam do garnka, dosładzam i wsypuję żelfixy. Mieszam.
3. Gorący sok (dżem) wlewam do wyparzonych słoiczków. Zakręcam i odwracam denkami do dołu. 4. Po ostygnięciu naklejam etykietę. Etykiety przygotowuję sama w programie Publisher, drukuję na etykietach samoprzylepnych.