Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji ,że sezon na truskawki się kończy , nie czekałam aż mąż zrobi zdjęcie i dodałam swoje z telefonu:) Z chwilą gdy dojdzie do konsumpcji dżemu, dodam inne;) Smak boski...przepis od Agnieszki, która właśnie zrealizowała swoje marzenie i przeniosła sie do Warszawy:)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8383
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2919
Polecam.
Odsłon: 1629
Polecam.
Odsłon: 475
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8383
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2919
Polecam.
Odsłon: 1629
Polecam.
Odsłon: 475
Składniki
Umyte truskawki bez szypułek wsypujemy do rondla. Rozgniatamy drewnianym tłuczkiem.Banany obieramy i kroimy na plasterki. Dodajemy do truskawek.Do owocow dodajemy imbir oraz żelfix, mieszamy i zagotowujemy. Wsypujemy cukier i gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając. Przekładamy gorący dżem do słoików.Pasteryzujemy 20 minut.