Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji ,że sezon na truskawki się kończy , nie czekałam aż mąż zrobi zdjęcie i dodałam swoje z telefonu:) Z chwilą gdy dojdzie do konsumpcji dżemu, dodam inne;) Smak boski...przepis od Agnieszki, która właśnie zrealizowała swoje marzenie i przeniosła sie do Warszawy:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Umyte truskawki bez szypułek wsypujemy do rondla. Rozgniatamy drewnianym tłuczkiem.Banany obieramy i kroimy na plasterki. Dodajemy do truskawek.Do owocow dodajemy imbir oraz żelfix, mieszamy i zagotowujemy. Wsypujemy cukier i gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając. Przekładamy gorący dżem do słoików.Pasteryzujemy 20 minut.