Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji ,że sezon na truskawki się kończy , nie czekałam aż mąż zrobi zdjęcie i dodałam swoje z telefonu:) Z chwilą gdy dojdzie do konsumpcji dżemu, dodam inne;) Smak boski...przepis od Agnieszki, która właśnie zrealizowała swoje marzenie i przeniosła sie do Warszawy:)
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2587
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13295
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2606
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10758
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2587
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13295
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2606
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10758
Składniki
Umyte truskawki bez szypułek wsypujemy do rondla. Rozgniatamy drewnianym tłuczkiem.Banany obieramy i kroimy na plasterki. Dodajemy do truskawek.Do owocow dodajemy imbir oraz żelfix, mieszamy i zagotowujemy. Wsypujemy cukier i gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając. Przekładamy gorący dżem do słoików.Pasteryzujemy 20 minut.