Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okres kończącego się lata nie sprzyja dojrzewaniu. W związku z tym takie niedojrzałe pomidory można wykorzystać do zrobienia pysznych i aromatycznych dżemów.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1140
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1166
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13205
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1140
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1166
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13205
Składniki
Cytrynę myjemy, następnie ścieramy skórkę (tylko żółtą część) i wyciskamy z niej sok. Pomidory kroimy na kawałki i mieszamy ze startą cytryną i jej sokiem. Gotujemy pół godziny, bardzo często mieszając. Dodajemy cukier i gotujemy ponownie pół godziny. Gorące dżemy przekładamy do słoiczków i odwracamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy.