Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okres kończącego się lata nie sprzyja dojrzewaniu. W związku z tym takie niedojrzałe pomidory można wykorzystać do zrobienia pysznych i aromatycznych dżemów.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 93
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 93
Składniki
Cytrynę myjemy, następnie ścieramy skórkę (tylko żółtą część) i wyciskamy z niej sok. Pomidory kroimy na kawałki i mieszamy ze startą cytryną i jej sokiem. Gotujemy pół godziny, bardzo często mieszając. Dodajemy cukier i gotujemy ponownie pół godziny. Gorące dżemy przekładamy do słoiczków i odwracamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy.