Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okres kończącego się lata nie sprzyja dojrzewaniu. W związku z tym takie niedojrzałe pomidory można wykorzystać do zrobienia pysznych i aromatycznych dżemów.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19914
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 498
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6957
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243719
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19914
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 498
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6957
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243719
Składniki
Cytrynę myjemy, następnie ścieramy skórkę (tylko żółtą część) i wyciskamy z niej sok. Pomidory kroimy na kawałki i mieszamy ze startą cytryną i jej sokiem. Gotujemy pół godziny, bardzo często mieszając. Dodajemy cukier i gotujemy ponownie pół godziny. Gorące dżemy przekładamy do słoiczków i odwracamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy.