Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam dżemy z żurawiny hodowlanej, szczególnie te, które sama zrobię. Są one o niebo smaczniejsze niż te ze sklepu. Osobiście lubię całe owoce w dżemie, ale można też żurawinę zmielić w maszynce.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 184
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 383
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1758
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3314
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26808
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 184
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 383
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1758
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3314
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26808
Składniki
Żurawinę opłukać, a następnie włożyć do dużego garnka, zalać wodą. Gotować aż zmiękną owoce lub też prawie się rozpadną, a woda wyparuje. Dopiero pod koniec dodać cukier i jeszcze smażyć przez jakiś czas. Słoiki i zakrętki wyparzyć w piekarniku w temperaturze 100 stopni C przez 10 minut. Bardzo gorącą żurawinę wkładać do gorących słoików i oczywiście na gorąco zakręcać. UWAGA ! Tych słoiczków nie trzeba już pasteryzować. Z porcji tej żurawiny wychodzą 4 słoiczki po dżemie. SMACZNEGO !!!