Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzika róża ma mnóstwo pozytywnych właściwości (m.in. duża zawartość witaminy C, działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybiczne). Najlepiej sprawdzają się tutaj owoce dojrzałe, ale nie przemrożone.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4561
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1190
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4561
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1190
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Składniki
Przygotowujemy owoce - odcinamy czarne końcówki i dokładnie płuczemy. Umyte owoce nakładamy do słoiczków lub butelek.
W garnku gotujemy syrop z cukru i wody. Ilość cukru podałam w zakresie, bo można dostosować pod swój gust i smak. Jeśli efektem ma być bardzo słodki syrop - cukru więcej (ja daję niecały kilogram, mniej więcej 3/4 kg).
Gotowym syropem zalewamy owoce, wycieramy do sucha gwint i nakrętki, zakręcamy. Pasteryzujemy około 12-15 minut.