Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) przepis na 10 słoików 1 L
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 100
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 66
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 100
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 66
Składniki
Fasolkę obrać,opłukać, włożyć do garnka i zalać zimną wodą,zagotować. Od momentu wrzenia gotować jeszcze 5 min. Ostudzić tak aby można było wziąć ją do ręki. Ułożyć ciasno w słoikach. Do każdego słoika wsypać łyżeczkę cukru i łyżeczkę soli. Pasteryzować 60 min. Odstawić na 24 h. Ponownie pasteryzować 40 min