Do góry

Przetwory Przepis na:

Fasolka szparagowa na zimę

Fasolka szparagowa na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 51233

Dodano:

Odsłon: 39422

:) przepis na 10 słoików 1 L

Składniki

  • 6 kg fasolki szparagowej
  • 10 łyżeczek cukru
  • 10 łyżeczek soli
  • zimna woda
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fasolka szparagowa na zimę

Przygotowanie

  1. Fasolkę obrać,opłukać, włożyć do garnka i zalać zimną wodą,zagotować. Od momentu wrzenia gotować jeszcze 5 min. Ostudzić tak aby można było wziąć ją do ręki. Ułożyć ciasno w słoikach. Do każdego słoika wsypać łyżeczkę cukru i łyżeczkę soli. Pasteryzować 60 min. Odstawić na 24 h. Ponownie pasteryzować 40 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń