Do góry

Przetwory Przepis na:

Fasolka szparagowa na zimę

Fasolka szparagowa na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 2564 Ocena: 19475

Dodano:

Odsłon: 15464

Podsmażana w zimie smakuje wybornie.

Składniki

  • fasolka szparagowa 2 kg
  • Sól
  • składniki na zalewę:
  • woda 1 litr
  • sól 2 łyżeczki
  • cukier 2 płaskie łyżeczki
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fasolka szparagowa na zimę

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania
    Wykonanie:
    Fasolkę przebrać, dokładnie umyć , zalać osolonym wrzątkiem i gotować 3 minuty. Następnie odcedzić , przelać zimną wodą i układać ciasno w słoikach. Zalać przygotowaną zalewą i pasteryzować przez dwa dni po 30 minut. Możemy zrobić fasolkę w zalewie kwaśnej , dajemy wtedy ¾ szklanki octu lub plaska łyżeczka kwasku na 1 litr wody, z czosnkiem i suszonym koprem, i pasteryzujemy około 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 22 stycznia 2018 po dwoch pasteryzacjach nie psuje sie? ostatnio musialam wyrzucic

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń