Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna chrupiąca fasolka zamknięta w słoiku, w zimie jak znalazł do sałatek, zup czy różnego rodzaju potraw.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5387
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1744
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1788
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5387
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1744
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1788
Składniki
Odcinamy końcówki z fasoli z jednej i z drugiej strony, kroimy fasolkę na mniejsze kawałki. Tak przygotowaną fasole wrzucamy na wrzącą osoloną i posłodzoną wodę (ja daje około 1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę cukru na garnek 5l). Fasolę tylko podgotowujemy jakieś 5-8 minut, potem ją odcedzamy i przelewamy zimna wodą.
Tak przygotowaną fasolkę wkładamy do umytych i wyparzonych słoików (można potrząsnąć słoikiem, aby się ładnie układała).
Składniki zalewy gotujemy (ja gotuję wodę w czajniku, odmierzam liter i dosypuję sól i cukier, mieszam). Gorąca zalewą zalewamy fasolę. Zalewę można zrobić kilka razy zależy ile mamy fasolki.
Słoki z fasolką zakręcamy i pasteryzujemy ją około 40 minut od zagotowania wody. Pasteryzowane słoiki odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-)))
;-D
:-DX