Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna chrupiąca fasolka zamknięta w słoiku, w zimie jak znalazł do sałatek, zup czy różnego rodzaju potraw.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2415
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101864
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6258
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2415
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101864
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6258
Składniki
Odcinamy końcówki z fasoli z jednej i z drugiej strony, kroimy fasolkę na mniejsze kawałki. Tak przygotowaną fasole wrzucamy na wrzącą osoloną i posłodzoną wodę (ja daje około 1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę cukru na garnek 5l). Fasolę tylko podgotowujemy jakieś 5-8 minut, potem ją odcedzamy i przelewamy zimna wodą.
Tak przygotowaną fasolkę wkładamy do umytych i wyparzonych słoików (można potrząsnąć słoikiem, aby się ładnie układała).
Składniki zalewy gotujemy (ja gotuję wodę w czajniku, odmierzam liter i dosypuję sól i cukier, mieszam). Gorąca zalewą zalewamy fasolę. Zalewę można zrobić kilka razy zależy ile mamy fasolki.
Słoki z fasolką zakręcamy i pasteryzujemy ją około 40 minut od zagotowania wody. Pasteryzowane słoiki odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-)))
;-D
:-DX