Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna chrupiąca fasolka zamknięta w słoiku, w zimie jak znalazł do sałatek, zup czy różnego rodzaju potraw.
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 214
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 121
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 242
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 314
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 80
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 214
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 121
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 242
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 314
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 80
Składniki
Odcinamy końcówki z fasoli z jednej i z drugiej strony, kroimy fasolkę na mniejsze kawałki. Tak przygotowaną fasole wrzucamy na wrzącą osoloną i posłodzoną wodę (ja daje około 1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę cukru na garnek 5l). Fasolę tylko podgotowujemy jakieś 5-8 minut, potem ją odcedzamy i przelewamy zimna wodą.
Tak przygotowaną fasolkę wkładamy do umytych i wyparzonych słoików (można potrząsnąć słoikiem, aby się ładnie układała).
Składniki zalewy gotujemy (ja gotuję wodę w czajniku, odmierzam liter i dosypuję sól i cukier, mieszam). Gorąca zalewą zalewamy fasolę. Zalewę można zrobić kilka razy zależy ile mamy fasolki.
Słoki z fasolką zakręcamy i pasteryzujemy ją około 40 minut od zagotowania wody. Pasteryzowane słoiki odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-)))
;-D
:-DX