Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna chrupiąca fasolka zamknięta w słoiku, w zimie jak znalazł do sałatek, zup czy różnego rodzaju potraw.
Odcinamy końcówki z fasoli z jednej i z drugiej strony, kroimy fasolkę na mniejsze kawałki. Tak przygotowaną fasole wrzucamy na wrzącą osoloną i posłodzoną wodę (ja daje około 1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę cukru na garnek 5l). Fasolę tylko podgotowujemy jakieś 5-8 minut, potem ją odcedzamy i przelewamy zimna wodą.
Tak przygotowaną fasolkę wkładamy do umytych i wyparzonych słoików (można potrząsnąć słoikiem, aby się ładnie układała).
Składniki zalewy gotujemy (ja gotuję wodę w czajniku, odmierzam liter i dosypuję sól i cukier, mieszam). Gorąca zalewą zalewamy fasolę. Zalewę można zrobić kilka razy zależy ile mamy fasolki.
Słoki z fasolką zakręcamy i pasteryzujemy ją około 40 minut od zagotowania wody. Pasteryzowane słoiki odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-)))
;-D
:-DX
Lekkie, ale treściwe drugie danie. Fasolka szparagowa i resztki z lodówki (zn...
Odsłon: 3445
Młoda fasolka szparagowa bez zakwaszania i słodzenia.
Odsłon: 25309
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 36
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 281
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 36
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 281
Składniki
Odcinamy końcówki z fasoli z jednej i z drugiej strony, kroimy fasolkę na mniejsze kawałki. Tak przygotowaną fasole wrzucamy na wrzącą osoloną i posłodzoną wodę (ja daje około 1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę cukru na garnek 5l). Fasolę tylko podgotowujemy jakieś 5-8 minut, potem ją odcedzamy i przelewamy zimna wodą.
Tak przygotowaną fasolkę wkładamy do umytych i wyparzonych słoików (można potrząsnąć słoikiem, aby się ładnie układała).
Składniki zalewy gotujemy (ja gotuję wodę w czajniku, odmierzam liter i dosypuję sól i cukier, mieszam). Gorąca zalewą zalewamy fasolę. Zalewę można zrobić kilka razy zależy ile mamy fasolki.
Słoki z fasolką zakręcamy i pasteryzujemy ją około 40 minut od zagotowania wody. Pasteryzowane słoiki odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-)))
;-D
:-DX
Przepisy Przetwory
Przetwory
kiszone rzodkiewki
Przetwory
Papryka marynowana na zimę - przepis sprawdzony i chwalony przez widzów
Przetwory
Ogórki konserwowe na słodko
Przetwory
Marynowane patisony
kiszone rzodkiewki
Kiszone rzodkiewki to naturalny probiotyk i porcja zdrowia zamknięta w słoiku...
Odsłon: 36
Papryka marynowana na zimę - przepis sprawdzony i chwalony przez widzów
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę marynowaną, na zimę. Przepis kilka la...
Odsłon: 558