Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne smażone filety z okonia, zrobione w słoiku z galaretką.
Ryby filetujemy, myjemy, solimy i smażymy na oleju. W oddzielnym garnczku gotujemy wywar z wyciętych szkieletów i głów ryb, posolony do smaku z dodanymi zielem angielskim, liściem laurowym, natkami, porem, cebulką pokrojoną w plastry.
Usmażone filety wkładamy do słoiczków 0,5 litrowych. Robimy zalewę w proporcji 1 szklanka octu i 5 szklanek wrzącego wywaru (rosołu z ryb), na 2,5 litra zalewy dać 2 łyżki cukru i pół łyżki soli i 5 łyżek stołowych żelatyny. Tak przygotowaną zalewą, gorącą, zalewamy filety w słoikach i zakręcamy wieczka. Słoiczki odwracamy do góry dnem i czekamy aż się zamkną. Ostudzone wstawiamy do lodówki, Po schłodzeniu kilkunastogodzinnym w lodówce w słoiczkach powstanie galareta i będzie nasz filet w galarecie :) Bardzo pyszny.
Pomysł na szybkie danie z rybą w roli głównej
Odsłon: 3769
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 164
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 416
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 256
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4234
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 164
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 416
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 256
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4234
Składniki
Ryby filetujemy, myjemy, solimy i smażymy na oleju. W oddzielnym garnczku gotujemy wywar z wyciętych szkieletów i głów ryb, posolony do smaku z dodanymi zielem angielskim, liściem laurowym, natkami, porem, cebulką pokrojoną w plastry.
Usmażone filety wkładamy do słoiczków 0,5 litrowych. Robimy zalewę w proporcji 1 szklanka octu i 5 szklanek wrzącego wywaru (rosołu z ryb), na 2,5 litra zalewy dać 2 łyżki cukru i pół łyżki soli i 5 łyżek stołowych żelatyny. Tak przygotowaną zalewą, gorącą, zalewamy filety w słoikach i zakręcamy wieczka. Słoiczki odwracamy do góry dnem i czekamy aż się zamkną. Ostudzone wstawiamy do lodówki, Po schłodzeniu kilkunastogodzinnym w lodówce w słoiczkach powstanie galareta i będzie nasz filet w galarecie :) Bardzo pyszny.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Konfitury wiśniowe Kaliny Jędrusik
Przetwory
kiszone rzodkiewki
Przetwory
Papryka marynowana na zimę - przepis sprawdzony i chwalony przez widzów
Przetwory
Ogórki konserwowe na słodko
Konfitury wiśniowe Kaliny Jędrusik
Przepis na konfitury wiśniowe Kaliny poznałam już pod koniec ubiegłego wieku...
Odsłon: 58
kiszone rzodkiewki
Kiszone rzodkiewki to naturalny probiotyk i porcja zdrowia zamknięta w słoiku...
Odsłon: 230