Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tak małym słoiczku mieści się pełnia smaku czereśni.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14962
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44790
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14962
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44790
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Składniki
Czereśnie drylujemy, przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem, mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny, by puściły soki. Następnie doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 min, po czym dodajemy mąkę rozrobioną z wodą. Zagotowujemy, cały czas mieszając. Frużelinę przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 25 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 120°C. Zostawiamy w piekarniku do całkowitego wystudzenia.