Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tak małym słoiczku mieści się pełnia smaku czereśni.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4014
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 985
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4014
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 985
Składniki
Czereśnie drylujemy, przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem, mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny, by puściły soki. Następnie doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 min, po czym dodajemy mąkę rozrobioną z wodą. Zagotowujemy, cały czas mieszając. Frużelinę przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 25 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 120°C. Zostawiamy w piekarniku do całkowitego wystudzenia.