Do góry

Przetwory Przepis na:

Frużelina truskawkowa

Frużelina truskawkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3955

Dodano:

Odsłon: 3733

Dzisiaj u nas szybka wersja truskawkowej frużeliny...idealna do gofrów. My używamy ją również do pavlovej i....makaronu:) Oczywiście do kanapek też jest świetna.

Składniki

  • 1 kg truskawek
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Frużelina truskawkowa

Przygotowanie

  1. Truskawki myjemy i obieramy. Zasypujemy cukrem i odstawiamy aż puszczą sok. Gdy już puszczą sok, gotujemy, dodajemy ocet balsamiczny, sok z cytryny i rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Zagotowujemy i przekładamy do słoczków. Pasteryzujemy 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 14 sierpnia 2014 w składnikach jest,,1 łyżeczka soku z cytryny,, a w przygotowaniu jest,,dodajemy ocet balsamiczny,, - jakiś chochlik się tu chyba wkradł :)) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń