Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A wy jakie smaki z dzieciństwa pamiętacie?
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2284
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18038
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2027
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2284
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18038
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2027
Składniki
Porzeczki wrzucamy do garnka, wlewamy 400 ml wody, gotujemy 20 min. Następnie przelewamy przez sito, dodajemy startą skórkę z cytryny, wódkę, żelfix, 2 łyżki cukru i cynamon. Zagotowujemy, cały czas mieszając, wsypujemy powoli cukier (aż się rozpuści). Całość ponownie przelewamy przez drobne sitko, przelewamy do słoików. Pasteryzujemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C.