Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A wy jakie smaki z dzieciństwa pamiętacie?
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 2012
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2301
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 86
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 171
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1549
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 2012
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2301
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 86
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 171
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1549
Składniki
Porzeczki wrzucamy do garnka, wlewamy 400 ml wody, gotujemy 20 min. Następnie przelewamy przez sito, dodajemy startą skórkę z cytryny, wódkę, żelfix, 2 łyżki cukru i cynamon. Zagotowujemy, cały czas mieszając, wsypujemy powoli cukier (aż się rozpuści). Całość ponownie przelewamy przez drobne sitko, przelewamy do słoików. Pasteryzujemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C.