Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A wy jakie smaki z dzieciństwa pamiętacie?
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 228
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 793
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1371
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25021
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 228
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 793
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1371
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25021
Składniki
Porzeczki wrzucamy do garnka, wlewamy 400 ml wody, gotujemy 20 min. Następnie przelewamy przez sito, dodajemy startą skórkę z cytryny, wódkę, żelfix, 2 łyżki cukru i cynamon. Zagotowujemy, cały czas mieszając, wsypujemy powoli cukier (aż się rozpuści). Całość ponownie przelewamy przez drobne sitko, przelewamy do słoików. Pasteryzujemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C.