Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w słoiczkach.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19232
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232102
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19232
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232102
Składniki
1. Porzeczki dokładnie oczyścić z szypułek i umyć. Nalać szklankę wody do garnka i wsypać porzeczki. Gotować 30 min na wolnym ogniu. Co jakiś czas przemieszać. 2. Następnie powstałą pulpę przetrzeć przez sito do drugiego garnka. Robi to się bardzo szybko, ponieważ skórki są rozgotowane. 3. Do przetartej masy dosypać cukier i zagotować. Gorącą masą napełniać czyste, wyparzone słoiczki. Zamykać nakrętkami też wyparzonymi. Odwracać do góry dnem. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Smacznego.