Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w słoiczkach.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6249
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9144
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8785
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6249
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9144
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8785
Składniki
1. Porzeczki dokładnie oczyścić z szypułek i umyć. Nalać szklankę wody do garnka i wsypać porzeczki. Gotować 30 min na wolnym ogniu. Co jakiś czas przemieszać. 2. Następnie powstałą pulpę przetrzeć przez sito do drugiego garnka. Robi to się bardzo szybko, ponieważ skórki są rozgotowane. 3. Do przetartej masy dosypać cukier i zagotować. Gorącą masą napełniać czyste, wyparzone słoiczki. Zamykać nakrętkami też wyparzonymi. Odwracać do góry dnem. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Smacznego.