Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w słoiczkach.
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75319
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1595
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 521
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1274
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75319
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1595
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 521
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1274
Składniki
1. Porzeczki dokładnie oczyścić z szypułek i umyć. Nalać szklankę wody do garnka i wsypać porzeczki. Gotować 30 min na wolnym ogniu. Co jakiś czas przemieszać. 2. Następnie powstałą pulpę przetrzeć przez sito do drugiego garnka. Robi to się bardzo szybko, ponieważ skórki są rozgotowane. 3. Do przetartej masy dosypać cukier i zagotować. Gorącą masą napełniać czyste, wyparzone słoiczki. Zamykać nakrętkami też wyparzonymi. Odwracać do góry dnem. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Smacznego.