Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w słoiczkach.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1058
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 427
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 413
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1058
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 427
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 413
Składniki
1. Porzeczki dokładnie oczyścić z szypułek i umyć. Nalać szklankę wody do garnka i wsypać porzeczki. Gotować 30 min na wolnym ogniu. Co jakiś czas przemieszać. 2. Następnie powstałą pulpę przetrzeć przez sito do drugiego garnka. Robi to się bardzo szybko, ponieważ skórki są rozgotowane. 3. Do przetartej masy dosypać cukier i zagotować. Gorącą masą napełniać czyste, wyparzone słoiczki. Zamykać nakrętkami też wyparzonymi. Odwracać do góry dnem. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Smacznego.