Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w słoiczkach.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1059
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 285
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1177
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 228
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1059
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 285
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1177
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 228
Składniki
1. Porzeczki dokładnie oczyścić z szypułek i umyć. Nalać szklankę wody do garnka i wsypać porzeczki. Gotować 30 min na wolnym ogniu. Co jakiś czas przemieszać. 2. Następnie powstałą pulpę przetrzeć przez sito do drugiego garnka. Robi to się bardzo szybko, ponieważ skórki są rozgotowane. 3. Do przetartej masy dosypać cukier i zagotować. Gorącą masą napełniać czyste, wyparzone słoiczki. Zamykać nakrętkami też wyparzonymi. Odwracać do góry dnem. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Smacznego.