Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niepowtarzalna w smaku, z lekką nutką goryczy.
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5364
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5448
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1807
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1868
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5364
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5448
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1807
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1868
Składniki
Płatki piwonii ułożyć na dużej, białej ściereczce, by mrówki, które lubią żerować w tych własnie płatkach - mogły spokojnie wyjść.Wystarczy odczekać około 2 godzin. Przemieszać je dokładnie by sprawdzić czy nie ma w nich owadów.Niektóre odmiany piwonii mają w środku żółte pręciki, trzeba je usunąć bo inaczej nadadzą galaretce gorzki posmak. Zagotować wodę z cukrem i wrzucić do gorącej płatki kwiatów. Wyłączyć ogień. Przemieszać i odstawić na 24 godziny aby kwiaty oddały swój kolor i aromat. Przecedzić przez sito wyłożone gęstą gazą. Wycisnąć mocno. Ponownie wstawić na kuchenkę i podgrzać ale nie doprowadzić do zagotowania. Dodać sok z cytryn i żelfix. Dokładnie wymieszać. Przelać galaretkę do słoiczków i krótko zagotować. Tak przyrządzona galaretka pięknie pachnie i wybornie smakuje, mimo lekko wyczuwalnej goryczki.