Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko zdrowe ale przede wszystkim bardzo, bardzo smaczne, zwłaszcza zimową porą.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 990
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 990
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Składniki
Pomidory umyć, pokroić na mniejsze cząstki. Do dużego garnka z grubym dnem wlać wodę, zagotować, dodać olej i przełożyć pokrojone pomidory oraz paprykę. Woda z olejem powinna się chwilę pogotować. Dzięki temu zabiegowi pomidory nie będą przywierać do dna i nie będą wymagały ciągłego mieszania. Dusić aż pomidory się rozsypią a papryka zmięknie. Garnek zdjąć z ognia i przy pomocy blendera zmiksować. Następnie przetrzeć przez sito. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Sok powinien być winno-słodki z wyczuwalnym smakiem pieprzu. Rozlać do butelek lub słoików. Pasteryzować 10 minut.