Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko zdrowe ale przede wszystkim bardzo, bardzo smaczne, zwłaszcza zimową porą.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 244
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2221
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 975
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 244
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2221
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 975
Składniki
Pomidory umyć, pokroić na mniejsze cząstki. Do dużego garnka z grubym dnem wlać wodę, zagotować, dodać olej i przełożyć pokrojone pomidory oraz paprykę. Woda z olejem powinna się chwilę pogotować. Dzięki temu zabiegowi pomidory nie będą przywierać do dna i nie będą wymagały ciągłego mieszania. Dusić aż pomidory się rozsypią a papryka zmięknie. Garnek zdjąć z ognia i przy pomocy blendera zmiksować. Następnie przetrzeć przez sito. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Sok powinien być winno-słodki z wyczuwalnym smakiem pieprzu. Rozlać do butelek lub słoików. Pasteryzować 10 minut.