Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko zdrowe ale przede wszystkim bardzo, bardzo smaczne, zwłaszcza zimową porą.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4435
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417509
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4435
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417509
Składniki
Pomidory umyć, pokroić na mniejsze cząstki. Do dużego garnka z grubym dnem wlać wodę, zagotować, dodać olej i przełożyć pokrojone pomidory oraz paprykę. Woda z olejem powinna się chwilę pogotować. Dzięki temu zabiegowi pomidory nie będą przywierać do dna i nie będą wymagały ciągłego mieszania. Dusić aż pomidory się rozsypią a papryka zmięknie. Garnek zdjąć z ognia i przy pomocy blendera zmiksować. Następnie przetrzeć przez sito. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Sok powinien być winno-słodki z wyczuwalnym smakiem pieprzu. Rozlać do butelek lub słoików. Pasteryzować 10 minut.