Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne gruszki na smaczne ciasto.
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 320
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 94552
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 320
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 94552
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w ósemki. Wodę zagotować z sokiem z cytryn i zalać gruszki na 24 godziny. Następnego dnia zlać powstały syrop, zgotować, ponownie zalać gruszki i odstawić na następne 24 godziny. W trzecim dniu do odcedzonego syropu dodać przyprawy, zagotować i gorącym syropem zalać gruszki ułożone w wyparzonych słoiczkach. Pasteryzować około 5 minut.