Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne gruszki na smaczne ciasto.
Polecam.
Odsłon: 187
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 244
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 187
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 244
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 121
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w ósemki. Wodę zagotować z sokiem z cytryn i zalać gruszki na 24 godziny. Następnego dnia zlać powstały syrop, zgotować, ponownie zalać gruszki i odstawić na następne 24 godziny. W trzecim dniu do odcedzonego syropu dodać przyprawy, zagotować i gorącym syropem zalać gruszki ułożone w wyparzonych słoiczkach. Pasteryzować około 5 minut.