Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne gruszki na smaczne ciasto.
Wykonanie:
Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w ósemki. Wodę zagotować z sokiem z cytryn i zalać gruszki na 24 godziny. Następnego dnia zlać powstały syrop, zgotować, ponownie zalać gruszki i odstawić na następne 24 godziny. W trzecim dniu do odcedzonego syropu dodać przyprawy, zagotować i gorącym syropem zalać gruszki ułożone w wyparzonych słoiczkach. Pasteryzować około 5 minut.
Wiśnie w spirytusie to prawdziwy rarytas dla miłośników nalewek i przetworów....
Odsłon: 8635
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 83
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 83
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w ósemki. Wodę zagotować z sokiem z cytryn i zalać gruszki na 24 godziny. Następnego dnia zlać powstały syrop, zgotować, ponownie zalać gruszki i odstawić na następne 24 godziny. W trzecim dniu do odcedzonego syropu dodać przyprawy, zagotować i gorącym syropem zalać gruszki ułożone w wyparzonych słoiczkach. Pasteryzować około 5 minut.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Pomidory krojone w soku pomidorowym
Przetwory
Sałatka z zielonych pomidorów z dodatkiem cebuli, marchewki i bazylii
Przetwory
Konfitura wiśniowa na cukrze trzcinowym
Przetwory
Ogórki konserwowe ćwiartki z papryką na zimę
Pomidory krojone w soku pomidorowym
Dziś przygotowuję własne pomidory krojone w soku pomidorowym, które przydają...
Odsłon: 159
Sałatka z zielonych pomidorów z dodatkiem cebuli, marchewki i bazylii
Zielone pomidory przygotowane w ten sposób idealnie zachowują strukturę, są m...
Odsłon: 228