Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jedna propozycja na przetwory. Tym razem postanowiłam zrobić gruszki w occie. Moim zdaniem to bardzo fajny sposób na przechowywanie gruszek.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 989
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 304
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 44
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 989
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 304
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 44
Składniki
Gruszki obrać, przekroić na połówki, włożyć do wody z kwaskiem cytrynowym, aby nie ściemniały. W garnku zagotować ocet z cukrem, 1/2 szkl wody oraz przyprawami. Gdy zalewa będzie wrzała dodać połówki gruszek, zagotować. Owoce gotować przez 10 minut, następnie przełożyć do słoiczków, zalać zalewą. wytrzeć brzegi słoików suchą ściereczką, następnie mocno zakręcić słoiki i odwrócić do góry dnem. Zimne przetwory przechowywać w chłodnym miejscu. Smacznego!