Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jedna propozycja na przetwory. Tym razem postanowiłam zrobić gruszki w occie. Moim zdaniem to bardzo fajny sposób na przechowywanie gruszek.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1952
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1952
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Składniki
Gruszki obrać, przekroić na połówki, włożyć do wody z kwaskiem cytrynowym, aby nie ściemniały. W garnku zagotować ocet z cukrem, 1/2 szkl wody oraz przyprawami. Gdy zalewa będzie wrzała dodać połówki gruszek, zagotować. Owoce gotować przez 10 minut, następnie przełożyć do słoiczków, zalać zalewą. wytrzeć brzegi słoików suchą ściereczką, następnie mocno zakręcić słoiki i odwrócić do góry dnem. Zimne przetwory przechowywać w chłodnym miejscu. Smacznego!