Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jedna propozycja na przetwory. Tym razem postanowiłam zrobić gruszki w occie. Moim zdaniem to bardzo fajny sposób na przechowywanie gruszek.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 85
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2101
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 452
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 479
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 898
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 85
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2101
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 452
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 479
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 898
Składniki
Gruszki obrać, przekroić na połówki, włożyć do wody z kwaskiem cytrynowym, aby nie ściemniały. W garnku zagotować ocet z cukrem, 1/2 szkl wody oraz przyprawami. Gdy zalewa będzie wrzała dodać połówki gruszek, zagotować. Owoce gotować przez 10 minut, następnie przełożyć do słoiczków, zalać zalewą. wytrzeć brzegi słoików suchą ściereczką, następnie mocno zakręcić słoiki i odwrócić do góry dnem. Zimne przetwory przechowywać w chłodnym miejscu. Smacznego!