Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki , które przygotowuję w ten sposób od wielu lat. Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. Bardzo dobrze komponują się z białymi mięsami.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5095
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 183
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5095
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 183
Składniki
Gruszki obieramy przekrajamy na pół i wyrzucamy wszystkie niejadalne części. Wrzucamy do naczynia z zakwaszoną wodą
Z cukru, octu , wody i przypraw korznnych gotujemy syrop aż będzie przejrzysty. Do wrzącego wkładamy gruszki gotujemy do miękkości. Owoce przekładamy do wyparzonych słoików. Z zalewy usuwamy goździki i cynamon. Wrzątkiem zalewamy gruszki. Zakręcamy słoje i odstawiamy do wystygnięcia do góry dnem. Nie pasteryzujemy. Gotowe i smacznego.