Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki , które przygotowuję w ten sposób od wielu lat. Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. Bardzo dobrze komponują się z białymi mięsami.
Gruszki obieramy przekrajamy na pół i wyrzucamy wszystkie niejadalne części. Wrzucamy do naczynia z zakwaszoną wodą
Z cukru, octu , wody i przypraw korznnych gotujemy syrop aż będzie przejrzysty. Do wrzącego wkładamy gruszki gotujemy do miękkości. Owoce przekładamy do wyparzonych słoików. Z zalewy usuwamy goździki i cynamon. Wrzątkiem zalewamy gruszki. Zakręcamy słoje i odstawiamy do wystygnięcia do góry dnem. Nie pasteryzujemy. Gotowe i smacznego.
Domowe octy są niezwykle łatwe w wykonaniu no i przede wszystkim są aromatycz...
Odsłon: 113
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 85
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 21
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 85
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 21
Składniki
Gruszki obieramy przekrajamy na pół i wyrzucamy wszystkie niejadalne części. Wrzucamy do naczynia z zakwaszoną wodą
Z cukru, octu , wody i przypraw korznnych gotujemy syrop aż będzie przejrzysty. Do wrzącego wkładamy gruszki gotujemy do miękkości. Owoce przekładamy do wyparzonych słoików. Z zalewy usuwamy goździki i cynamon. Wrzątkiem zalewamy gruszki. Zakręcamy słoje i odstawiamy do wystygnięcia do góry dnem. Nie pasteryzujemy. Gotowe i smacznego.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej.
Przetwory
Botwinka na zimę w słoikach
Przetwory
Ogórki ćwiartki kurkuma na zimę
Przetwory
Kolorowa sałatka z ogórków na zimę
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej.
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 113
Botwinka na zimę w słoikach
Przepyszna botwinka na zimę w słoikach. Wspaniały sposób na zatrzymanie lata...
Odsłon: 378