Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki , które przygotowuję w ten sposób od wielu lat. Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. Bardzo dobrze komponują się z białymi mięsami.
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1440
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 376
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 3012
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1440
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 376
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 3012
Składniki
Gruszki obieramy przekrajamy na pół i wyrzucamy wszystkie niejadalne części. Wrzucamy do naczynia z zakwaszoną wodą
Z cukru, octu , wody i przypraw korznnych gotujemy syrop aż będzie przejrzysty. Do wrzącego wkładamy gruszki gotujemy do miękkości. Owoce przekładamy do wyparzonych słoików. Z zalewy usuwamy goździki i cynamon. Wrzątkiem zalewamy gruszki. Zakręcamy słoje i odstawiamy do wystygnięcia do góry dnem. Nie pasteryzujemy. Gotowe i smacznego.