Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze. Doskonały dodatek do mięs, wędlin. Muszą się znaleźć w spiżarni.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 169
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19985
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1699
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 169
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19985
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1699
Składniki
Gruszki muszą być zdrowe, twarde. Gruszki trzeba umyć, obrać, przekroić na pół tak, żeby zostawić ogonek. Można też kroić na mniejsze kawałki. Usunąć gniazda nasienne. Wkładać do miski z wodą i sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały. Zagotować wodę z octem, cukrem i goździki. Partiami wkładać gruszki i gotować do momentu, aż będą szkliste. Przekładać do wyparzonych słoików. Po wyjęciu ostatniej partii gruszek trzeba usunąć goździki i zalewę trzeba zagotować. Gorącą zalewać gruszki w słoikach. Słoiki zamykać nakrętkami ( wyparzonymi ) i odwracać do góry denkiem. Pozostawić żeby wystygły. Smacznego.