Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze. Doskonały dodatek do mięs, wędlin. Muszą się znaleźć w spiżarni.
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 20311
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 185
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 20311
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 185
Składniki
Gruszki muszą być zdrowe, twarde. Gruszki trzeba umyć, obrać, przekroić na pół tak, żeby zostawić ogonek. Można też kroić na mniejsze kawałki. Usunąć gniazda nasienne. Wkładać do miski z wodą i sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały. Zagotować wodę z octem, cukrem i goździki. Partiami wkładać gruszki i gotować do momentu, aż będą szkliste. Przekładać do wyparzonych słoików. Po wyjęciu ostatniej partii gruszek trzeba usunąć goździki i zalewę trzeba zagotować. Gorącą zalewać gruszki w słoikach. Słoiki zamykać nakrętkami ( wyparzonymi ) i odwracać do góry denkiem. Pozostawić żeby wystygły. Smacznego.
Przepisy Przetwory
Przetwory
OGÓRKI MAŁOSOLNE / przepis na chrupiące ogórki małosolne
Przetwory
Pasta z lubczyku bez konserwantów, zamiast maggi
Przetwory
Kiszona młoda kapusta
Przetwory
Pesto z czosnku niedźwiedziego
OGÓRKI MAŁOSOLNE / przepis na chrupiące ogórki małosolne
Witam serdecznie i zapraszam na ogórki małosolne. Zapewne każdy wie jak zrobi...
Odsłon: 413
Pasta z lubczyku bez konserwantów, zamiast maggi
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 556