Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze. Doskonały dodatek do mięs, wędlin. Muszą się znaleźć w spiżarni.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1818
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1581
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1540
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2018
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1818
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1581
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1540
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2018
Składniki
Gruszki muszą być zdrowe, twarde. Gruszki trzeba umyć, obrać, przekroić na pół tak, żeby zostawić ogonek. Można też kroić na mniejsze kawałki. Usunąć gniazda nasienne. Wkładać do miski z wodą i sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały. Zagotować wodę z octem, cukrem i goździki. Partiami wkładać gruszki i gotować do momentu, aż będą szkliste. Przekładać do wyparzonych słoików. Po wyjęciu ostatniej partii gruszek trzeba usunąć goździki i zalewę trzeba zagotować. Gorącą zalewać gruszki w słoikach. Słoiki zamykać nakrętkami ( wyparzonymi ) i odwracać do góry denkiem. Pozostawić żeby wystygły. Smacznego.