Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze. Doskonały dodatek do mięs, wędlin. Muszą się znaleźć w spiżarni.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
Gruszki muszą być zdrowe, twarde. Gruszki trzeba umyć, obrać, przekroić na pół tak, żeby zostawić ogonek. Można też kroić na mniejsze kawałki. Usunąć gniazda nasienne. Wkładać do miski z wodą i sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały. Zagotować wodę z octem, cukrem i goździki. Partiami wkładać gruszki i gotować do momentu, aż będą szkliste. Przekładać do wyparzonych słoików. Po wyjęciu ostatniej partii gruszek trzeba usunąć goździki i zalewę trzeba zagotować. Gorącą zalewać gruszki w słoikach. Słoiki zamykać nakrętkami ( wyparzonymi ) i odwracać do góry denkiem. Pozostawić żeby wystygły. Smacznego.