Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze. Doskonały dodatek do mięs, wędlin. Muszą się znaleźć w spiżarni.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 424
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1052
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 405
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 424
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1052
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 405
Składniki
Gruszki muszą być zdrowe, twarde. Gruszki trzeba umyć, obrać, przekroić na pół tak, żeby zostawić ogonek. Można też kroić na mniejsze kawałki. Usunąć gniazda nasienne. Wkładać do miski z wodą i sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały. Zagotować wodę z octem, cukrem i goździki. Partiami wkładać gruszki i gotować do momentu, aż będą szkliste. Przekładać do wyparzonych słoików. Po wyjęciu ostatniej partii gruszek trzeba usunąć goździki i zalewę trzeba zagotować. Gorącą zalewać gruszki w słoikach. Słoiki zamykać nakrętkami ( wyparzonymi ) i odwracać do góry denkiem. Pozostawić żeby wystygły. Smacznego.