Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skarby jesieni zamknięte w słoiku :)
Prawdziwki marynowane w zalewie octowo grzybowej według Marioli.
Odsłon: 54980
Składniki
Do rondelka wlać ocet i wodę, dodać wszystkie przyprawy, zagotować i przykryć pokrywką. Zalewę gotować 10 minut i zostawić do wystudzenia.
Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać z piasku, odsączyć. W dużym garnku zalać grzyby wodą i gotować na małym ogniu 30 mniut. Odcedzić na sicie. Zimne układać w słoikach, przekładając krążkami z cebuli, i zalać zalewą, pamiętając o równoczesnym rozłożeniu przypraw z zalewy w każdym słoiku. Zakręcić i pasteryzować 15-20 minut.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Kiszone ziemniaki
Przetwory
OGÓRKI MAŁOSOLNE / przepis na chrupiące ogórki małosolne
Przetwory
Pasta z lubczyku bez konserwantów, zamiast maggi
Przetwory
Kiszona młoda kapusta
Kiszone ziemniaki
Kiszona kapusta lub ogórki nie robią w naszym kraju na nikim większego wrażen...
Odsłon: 203
OGÓRKI MAŁOSOLNE / przepis na chrupiące ogórki małosolne
Witam serdecznie i zapraszam na ogórki małosolne. Zapewne każdy wie jak zrobi...
Odsłon: 448