Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skarby jesieni zamknięte w słoiku :)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 90
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 272
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1039
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1816
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25327
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 90
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 272
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1039
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1816
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25327
Składniki
Do rondelka wlać ocet i wodę, dodać wszystkie przyprawy, zagotować i przykryć pokrywką. Zalewę gotować 10 minut i zostawić do wystudzenia.
Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać z piasku, odsączyć. W dużym garnku zalać grzyby wodą i gotować na małym ogniu 30 mniut. Odcedzić na sicie. Zimne układać w słoikach, przekładając krążkami z cebuli, i zalać zalewą, pamiętając o równoczesnym rozłożeniu przypraw z zalewy w każdym słoiku. Zakręcić i pasteryzować 15-20 minut.