Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skarby jesieni zamknięte w słoiku :)
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 1021
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 249
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 1021
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 249
Składniki
Do rondelka wlać ocet i wodę, dodać wszystkie przyprawy, zagotować i przykryć pokrywką. Zalewę gotować 10 minut i zostawić do wystudzenia.
Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać z piasku, odsączyć. W dużym garnku zalać grzyby wodą i gotować na małym ogniu 30 mniut. Odcedzić na sicie. Zimne układać w słoikach, przekładając krążkami z cebuli, i zalać zalewą, pamiętając o równoczesnym rozłożeniu przypraw z zalewy w każdym słoiku. Zakręcić i pasteryzować 15-20 minut.