Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czereśnie z imbirem w zalewie słodko- kwaśnej, sprawdzą się zarówno jako słodka przekąska, jak i dodatek do mięs. Z podanych proporcji uzyskałam 3 słoiczki po około 500 ml.
Owoce myjemy, przycinamy ogonki. Czereśni nie drylujemy. Przygotowane owoce przekładamy do słoiczków. Skórkę cytryny szorujemy szczoteczką, osuszamy, kroimy w cienkie paseczki.
W garnku zagotowujemy wodę z cukrem i octem. Do gotującej zalewy dodajemy skórkę z cytryny oraz mielony imbir. Całość gotujemy 2- 3 minuty. Gorącym płynem zalewamy czereśnie. Słoiki (ich brzegi) dokładnie wycieramy suchą ściereczką, zakręcamy,
odwracamy do góry dnem.
Uwaga: Dla pewności czereśnie można poddać pasteryzacji (10- 15 minut). Ja akurat jestem leniuchem i jeśli tylko mogę, to pomijam pasteryzację. Tak było i w tym przypadku.
Tak przygotowane czereśnie w zimie można użyć do zrobienia ciasta z kruszonką...
Odsłon: 631
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 75
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 85
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 180
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer. Pieczone marchewki smak...
Odsłon: 58
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 75
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 85
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 180
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer. Pieczone marchewki smak...
Odsłon: 58
Składniki
Owoce myjemy, przycinamy ogonki. Czereśni nie drylujemy. Przygotowane owoce przekładamy do słoiczków. Skórkę cytryny szorujemy szczoteczką, osuszamy, kroimy w cienkie paseczki. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem i octem. Do gotującej zalewy dodajemy skórkę z cytryny oraz mielony imbir. Całość gotujemy 2- 3 minuty. Gorącym płynem zalewamy czereśnie. Słoiki (ich brzegi) dokładnie wycieramy suchą ściereczką, zakręcamy, odwracamy do góry dnem. Uwaga: Dla pewności czereśnie można poddać pasteryzacji (10- 15 minut). Ja akurat jestem leniuchem i jeśli tylko mogę, to pomijam pasteryzację. Tak było i w tym przypadku.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Wieprzowina w słoikach - wakacyjna konserwa
Przetwory
Mięso w słoikach - wakacyjna konserwa
Przetwory
Cukinia Curry
Przetwory
Powidła śliwkowe bez mieszania
Wieprzowina w słoikach - wakacyjna konserwa
Wyjątkowo dobra. Polecam. Przepis mam od naszego „nadwornego myśliwego”. Ja d...
Odsłon: 66
Mięso w słoikach - wakacyjna konserwa
Najlepsze domowe. Zabieramy na wakacje.
Odsłon: 103