Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone jabłka to wyśmienity dodatek do różnego rodzaju surówek i sałatek. Przepis na nie Ewa Wachowicz zaprezentowała w 399 odcinku programu "Ewa Gotuje".
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 65
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 498
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 97
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 65
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 498
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 97
Składniki
Jabłka ułożyć w słoiku, przekładając je liśćmi wiśni i porzeczki. Między owocami umieścić kilka kawałków kory cynamonu oraz kilka goździków.
Zalać wodą z solą i miodem (jeśli nie mamy filtrowanej, to trzeba ją zagotować i wystudzić). Docisnąć, zamknąć i odstawić.
Po 2 tygodniach wynieść do spiżarni.