Do góry

Przetwory Przepis na:

Jabłka kiszone

Jabłka kiszone

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 186

Dodano:

Odsłon: 482

Kiszone jabłka to wyśmienity dodatek do różnego rodzaju surówek i sałatek. Przepis na nie Ewa Wachowicz zaprezentowała w 399 odcinku programu "Ewa Gotuje".

Składniki

  • kilka niedużych jabłek
  • woda (najlepiej filtrowana)
  • 3 łyżki miodu na 1 l wody
  • 1 łyżka soli kamiennej niejodowanej na 1 l wody
  • liście wiśni i porzeczek
  • kora cynamonu
  • goździki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jabłka kiszone

Przygotowanie

  1. Jabłka ułożyć w słoiku, przekładając je liśćmi wiśni i porzeczki. Między owocami umieścić kilka kawałków kory cynamonu oraz kilka goździków.

  2. Zalać wodą z solą i miodem (jeśli nie mamy filtrowanej, to trzeba ją zagotować i wystudzić). Docisnąć, zamknąć i odstawić.

  3. Po 2 tygodniach wynieść do spiżarni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń