Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone jabłka to wyśmienity dodatek do różnego rodzaju surówek i sałatek. Przepis na nie Ewa Wachowicz zaprezentowała w 399 odcinku programu "Ewa Gotuje".
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 415
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4485
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 321
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 435
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 415
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4485
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 321
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 435
Składniki
Jabłka ułożyć w słoiku, przekładając je liśćmi wiśni i porzeczki. Między owocami umieścić kilka kawałków kory cynamonu oraz kilka goździków.
Zalać wodą z solą i miodem (jeśli nie mamy filtrowanej, to trzeba ją zagotować i wystudzić). Docisnąć, zamknąć i odstawić.
Po 2 tygodniach wynieść do spiżarni.