Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ten przepis, bo jest prosty, oszczędny i nie zajmuje dużo czasu.Jabłka bez konserwantów na pyszną szarlotkę zimową porą.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 129
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3799
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 238
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 214
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 129
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3799
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 238
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 214
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć na grubej jarzynowej tarce. W Dodać cukier i wymieszać. Ilość cukru zależy od smaku jabłek.Po paru minutach jabłka odcisnąć z soku i bardzo ściśle nałożyć do słoika. Powinno zmieścić się tyle startych jabłek , ile używamy do szarlotki na dużą blachę Zakręcone słoiki pasteryzować 15 minut. Odwrócić do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystudzenia. SMACZNEGO! ciacha.))