Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ten przepis, bo jest prosty, oszczędny i nie zajmuje dużo czasu.Jabłka bez konserwantów na pyszną szarlotkę zimową porą.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć na grubej jarzynowej tarce. W Dodać cukier i wymieszać. Ilość cukru zależy od smaku jabłek.Po paru minutach jabłka odcisnąć z soku i bardzo ściśle nałożyć do słoika. Powinno zmieścić się tyle startych jabłek , ile używamy do szarlotki na dużą blachę Zakręcone słoiki pasteryzować 15 minut. Odwrócić do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystudzenia. SMACZNEGO! ciacha.))