Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne prażone jabłka do zimowych wypieków lub naleśników zapraszam po przepis
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Składniki
Umyte jabłka obieram wykrawam ogryzek ewentualne uszkodzenia kroje w drobna kostkę wrzucam do garnka można rozłożyć na 2 porcie dodaje cukier i podlewam, wodą dusze na wolnym ogniu 20-30 minut mieszając by sie nie przypaliły pod koniec dodaje cynamon i kilka kropli aromatu waniliowego smażę jeszcze 5 minut.
Gorące jabłka nakładam do słoików zakręcam i pasteryzuje 15 minut na mokro dla pewności by słoiki długo sie przechowywały .Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .