Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne prażone jabłka do zimowych wypieków lub naleśników zapraszam po przepis
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4125
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 718
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4125
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 718
Składniki
Umyte jabłka obieram wykrawam ogryzek ewentualne uszkodzenia kroje w drobna kostkę wrzucam do garnka można rozłożyć na 2 porcie dodaje cukier i podlewam, wodą dusze na wolnym ogniu 20-30 minut mieszając by sie nie przypaliły pod koniec dodaje cynamon i kilka kropli aromatu waniliowego smażę jeszcze 5 minut.
Gorące jabłka nakładam do słoików zakręcam i pasteryzuje 15 minut na mokro dla pewności by słoiki długo sie przechowywały .Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .