Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne prażone jabłka do zimowych wypieków lub naleśników zapraszam po przepis
Pyszna, zdrowa i bardzo łatwa do przygotowania surówka
Odsłon: 2433
Jak uwięzić smak lata w słoiku? Czy można nawet zimą cieszyć się słodkim i ar...
Odsłon: 59900
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 267
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 267
Składniki
Umyte jabłka obieram wykrawam ogryzek ewentualne uszkodzenia kroje w drobna kostkę wrzucam do garnka można rozłożyć na 2 porcie dodaje cukier i podlewam, wodą dusze na wolnym ogniu 20-30 minut mieszając by sie nie przypaliły pod koniec dodaje cynamon i kilka kropli aromatu waniliowego smażę jeszcze 5 minut.
Gorące jabłka nakładam do słoików zakręcam i pasteryzuje 15 minut na mokro dla pewności by słoiki długo sie przechowywały .Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 254
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 171