Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku moje jabłonki obrodziły ponad stan. Ja postanowiłam z części zrobić jabłka tarte bez cukru do słoików na zimę. Takie jabłka doprawiam dopiero w zależności co z nich chcę zrobić. Ja polecam je do szarlotki, zapiekanego makaronu czy jako dodatek do jogurtu naturalnego.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 51
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1370
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1220
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 164
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 51
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1370
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1220
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 164
Składniki
Jabłka dokładnie myjemy i obieramy.
Obrane jabłka kroimy na ćwiartki i oczyszczamy z gniazd nasiennych.
Tak przygotowane jabłka trzemy na tarce o grubych oczkach ( ja użyłam robota z końcówką do tarcia).
Starte jabłka lekko odciskamy z soku i ubijamy w słoikach, tak aby na wierzchu pozostało troszkę soku.
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez około 40-45 minut od momentu zagotowania wody. Słoiki po ugotowaniu odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))