Przetwory Przepis na:
Jabłka tarte bez cukru na zimę

Przepisów i artykułów: 537 Ocena: 17055
Dodano: 05.10.2018
Odsłon: 3034
Składniki
- Jabłka zimowe gatunek i ilość dowolna
- wyparzone słoiki średnie i duże
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Jabłka dokładnie myjemy i obieramy.
-
Obrane jabłka kroimy na ćwiartki i oczyszczamy z gniazd nasiennych.
-
Tak przygotowane jabłka trzemy na tarce o grubych oczkach ( ja użyłam robota z końcówką do tarcia).
-
Starte jabłka lekko odciskamy z soku i ubijamy w słoikach, tak aby na wierzchu pozostało troszkę soku.
-
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez około 40-45 minut od momentu zagotowania wody. Słoiki po ugotowaniu odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
-
;-D
-
;-)))
Komentarze do przepisu (16)

ErJot 08 października 2018Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł - w ten sposób jeszcze jabłek nie robiłam. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 07 października 2018Zgłoś do usunięcia
Ekstra słoiczki, też kilkanaście zrobiłam.:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 06 października 2018Zgłoś do usunięcia
Swietne jabluszk!tez tak robilam, ale raz mi sie zdazylo, ze dodałam je z slodzenia do szarlotki :P Odpowiedzi: 3 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchmariola63 05 października 2018Zgłoś do usunięcia
Zapas do ciast na zimę, super. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

grazka950 05 października 2018Zgłoś do usunięcia
też tak robię i gwarantuję,że bez cukru wytrzymują nawet kilka lat :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 05 października 2018Zgłoś do usunięcia
Jabłka zawsze się przydadzą i to w każdej formie. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 05 października 2018Zgłoś do usunięcia
Super :-)Jak znalazł na zimę. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz