Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie jak co roku wśród moich przetworów zimowych muszą znaleźć się jabłka tarte. Są pyszne, zarówno do kanapek, naleśników i co najważniejsze do szarlotki! Polecam!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4424
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 159
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20776
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 29234
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4424
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 159
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20776
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 29234
Składniki
Jabłka obrać, pokroić na kawałki i odrzucić gniazdka nasienne. Włożyć do garnka, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić aż się całkiem rozpadną. Dodać cukier i cynamon, mieszać aż marmolada stanie się gęsta. Dodać kwasek, przełożyć do wyparzonych słoików, odwrócić do góry dnem i przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu. Możemy również jabłka upiec w piekarniku w temperaturze 150°C, (lecz bez wody) około pół godziny. Wtedy 10 minut przed końcem pieczenia doprawić.