Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie jak co roku wśród moich przetworów zimowych muszą znaleźć się jabłka tarte. Są pyszne, zarówno do kanapek, naleśników i co najważniejsze do szarlotki! Polecam!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10680
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6154
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13042
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4787
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10680
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6154
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13042
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4787
Składniki
Jabłka obrać, pokroić na kawałki i odrzucić gniazdka nasienne. Włożyć do garnka, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić aż się całkiem rozpadną. Dodać cukier i cynamon, mieszać aż marmolada stanie się gęsta. Dodać kwasek, przełożyć do wyparzonych słoików, odwrócić do góry dnem i przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu. Możemy również jabłka upiec w piekarniku w temperaturze 150°C, (lecz bez wody) około pół godziny. Wtedy 10 minut przed końcem pieczenia doprawić.