Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowe kiszone ogórki w słoikach idealne na zimę. Ogórki są bardzo aromatyczne i chrupiące a wykonanie bardzo proste.Przepis na około 5-6 słoików 0.9l
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1235
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 241
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4326
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1235
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 241
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4326
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy, czosnek obieramy a chrzan kroimy w słupki.
Do każdego słoika wkładamy 1-2 gałązki kopru z baldachem, 5 liści wiśni, 1 duży ząbek czosnku(lub 2 małe) oraz 3 słupki chrzanu. Wkładamy ogórki jaśniejszą stroną do góry.
Słoiki zalewamy zalewą przyrządzoną z wody i soli (2 litry wody/2 łyżki soli) tak żeby przykryła ogórki zostawiając przy tym 1 cm wolnego miejsca. Zakręcamy i odstawiamy na 3 dni w temperaturze pokojowej. Po tym czasie możemy przenieść ogórki do chłodnej spiżarni/piwnicy. Ogórki będą gotowe po 3 tygodniach.