Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jeden alternatywny przepis na kanie, przy dużych zbiorach tego pysznego grzyba.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 425
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15336
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3211
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 425
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15336
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3211
Składniki
Usmażyłem kanie - oczyszczone, panierowane w jajku i bułce tartej. Kapelusze grzybów pokroiłem przed panierowaniem na ćwiartki aby potem łatwiej wkładać je w słoje. Smażyłem tak żeby były bardzo mocno rumiane. Obraną cebulę pokroiłem w dość grube plasterki, lekko zeszkliłem na patelni. Ugotowałem zalewę - wszystkie składniki włożyłem do garnka, gotowałem ok. 15 minut. Usmażone grzyby ułożyłem ciasno warstwami w słoikach przekładając cebulą i wlewając po trochu zalewy. Gdy słoik był prawie pełen dolałem jeszcze zalewy żeby grzyby były przykryte, mocno zakręciłem. Gorąca zalewa i smażone grzyby powodują, że słoiki nie muszą być pasteryzowane. Ale jeśli chcemy przechować słoiki to pasteryzujemy.