Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jeden alternatywny przepis na kanie, przy dużych zbiorach tego pysznego grzyba.
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10464
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4685
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1014
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7935
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 249
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10464
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4685
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1014
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7935
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 249
Składniki
Usmażyłem kanie - oczyszczone, panierowane w jajku i bułce tartej. Kapelusze grzybów pokroiłem przed panierowaniem na ćwiartki aby potem łatwiej wkładać je w słoje. Smażyłem tak żeby były bardzo mocno rumiane. Obraną cebulę pokroiłem w dość grube plasterki, lekko zeszkliłem na patelni. Ugotowałem zalewę - wszystkie składniki włożyłem do garnka, gotowałem ok. 15 minut. Usmażone grzyby ułożyłem ciasno warstwami w słoikach przekładając cebulą i wlewając po trochu zalewy. Gdy słoik był prawie pełen dolałem jeszcze zalewy żeby grzyby były przykryte, mocno zakręciłem. Gorąca zalewa i smażone grzyby powodują, że słoiki nie muszą być pasteryzowane. Ale jeśli chcemy przechować słoiki to pasteryzujemy.