Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybszy sposób na pyszną kapustę kiszoną
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5283
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5283
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
wykonanie:Kapustę oczyścić z wierzchnich liści,wyciąć głąby,zetrzeć na tarce jarzynowej lub przez maszynkę do mięsa(która ma odpowiednie szatkownice).Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Gdy wszystko jest gotowe dodać sól,i rękoma uciskać w misce tak aż powstanie sok,gotową kapustę wkładać do słoików odciskając sok.Gdy słoik jest napełniony kapustą soku powinno być tak tylko aby przykryło kapustę.Zamknąć szczelnie odstawić na tydzień w ciepłe miejsce,po tym czasie wstawić do piwnicy.Robiłam w tamtym roku wyszła super kwaśną.Jeśli ktoś lubi można dodać kminek.