Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybszy sposób na pyszną kapustę kiszoną
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 326
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 254
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 184
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 775
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 326
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 254
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 184
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 775
Składniki
wykonanie:Kapustę oczyścić z wierzchnich liści,wyciąć głąby,zetrzeć na tarce jarzynowej lub przez maszynkę do mięsa(która ma odpowiednie szatkownice).Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Gdy wszystko jest gotowe dodać sól,i rękoma uciskać w misce tak aż powstanie sok,gotową kapustę wkładać do słoików odciskając sok.Gdy słoik jest napełniony kapustą soku powinno być tak tylko aby przykryło kapustę.Zamknąć szczelnie odstawić na tydzień w ciepłe miejsce,po tym czasie wstawić do piwnicy.Robiłam w tamtym roku wyszła super kwaśną.Jeśli ktoś lubi można dodać kminek.