Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybszy sposób na pyszną kapustę kiszoną
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5421
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1782
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5335
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1837
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5421
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1782
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5335
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1837
Składniki
wykonanie:Kapustę oczyścić z wierzchnich liści,wyciąć głąby,zetrzeć na tarce jarzynowej lub przez maszynkę do mięsa(która ma odpowiednie szatkownice).Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Gdy wszystko jest gotowe dodać sól,i rękoma uciskać w misce tak aż powstanie sok,gotową kapustę wkładać do słoików odciskając sok.Gdy słoik jest napełniony kapustą soku powinno być tak tylko aby przykryło kapustę.Zamknąć szczelnie odstawić na tydzień w ciepłe miejsce,po tym czasie wstawić do piwnicy.Robiłam w tamtym roku wyszła super kwaśną.Jeśli ktoś lubi można dodać kminek.