Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybszy sposób na pyszną kapustę kiszoną
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14356
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1670
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16425
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6601
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14356
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1670
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16425
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6601
Składniki
wykonanie:Kapustę oczyścić z wierzchnich liści,wyciąć głąby,zetrzeć na tarce jarzynowej lub przez maszynkę do mięsa(która ma odpowiednie szatkownice).Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Gdy wszystko jest gotowe dodać sól,i rękoma uciskać w misce tak aż powstanie sok,gotową kapustę wkładać do słoików odciskając sok.Gdy słoik jest napełniony kapustą soku powinno być tak tylko aby przykryło kapustę.Zamknąć szczelnie odstawić na tydzień w ciepłe miejsce,po tym czasie wstawić do piwnicy.Robiłam w tamtym roku wyszła super kwaśną.Jeśli ktoś lubi można dodać kminek.