Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często kiszę taką ilość kapusty, raz z marchwią raz z marchwią.
szatkownica, nóż, garnek,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na wiórka, solimy dodajemy kminek, sól i dobrze mieszamy ugniatając.
Odstawiamy na 1-2 godziny i po tym czasie znowu dobrze mieszamy i ugniatamy i wkładamy do wyparzonego gliniaka ścisło także dobrze ugnieść. Przykrywamy talerzykiem i przyciskamy słoikiem litrowym z wodą. po 5-7 dniach jest dobra do jedzenia. Smacznego !!!