Do góry

Przetwory Przepis na:

Kąski z piersi kurczaka w octowej zalewie z cebulką.

Kąski z piersi  kurczaka w octowej zalewie z cebulką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1037 Ocena: 21581

Dodano:

Odsłon: 2648

Serdecznie polecam przepis,świetna przystawka na imprezke lub na kolację.

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 2 jajka ,mąka ,bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
  • Zalewa
  • 2 cebule ,ziele angielskie 6szt,liście laurowe 4szt
  • 750ml wody,1/4 szkl.octu spirytusowego 1 łyżka cukru ,1 łyżeczka soli ,1/2 ppryczki chili
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kąski z piersi kurczaka w octowej zalewie z cebulką.

Przygotowanie

  1. Pierś podzielić na małe cząstki.
    Obtoczyć w mące ,jajku i bułce.
    Usmażyć na złoty kolor i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
    Przygotować zalewę.
    Cebulę pokroić w piórka,papryczke w paski,dodać ziele ,liście i zagotowac.
    Gotować 2-3 min.cebulka zmieknie.
    Na gotującą zalewę wrzucić kąski i pogotować również 2-3 min.

  2. Do wyparzonych i suchych słoiczków nałożyć gorące kąski wraz z cebulką i papryczką.Wytrzeć boki pod zakrętke ,zakręcić i obrócić do góry dnem.

  3. Po wystudzeniu obrócić słoiki i dać do lodówki na 3-4 dni,wtedy kąski przejdą marynatą i są gotowe do spożycia.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

AnetaJR 4 dni temu Ciekawy pomysł, w ten sposób przygotowuję rybę na święta Bożego Narodzenia, chyba warto wypróbować ten przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 14 października Gratuluje serdecznie Danuto:-)
Nie omieszkam zrobić ,ale wiesz co dodam jeszcze do zalewy? Troche koncentratu pomidorowego i dwa gozdziki. Co Ty na to ? :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 28 września Zaskakujacy przepis, nawet nie przypuszczalam , ze mozna takie pysznosci przygotowac!
Teraz bede musiala sporbowac :)
Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń