Do góry

Przetwory Przepis na:

Keczup z cukini

Keczup z cukini

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 394

Dodano:

Odsłon: 19513

Pyszny keczup, uwielbiany przez dzieci.

Składniki

  • 3 kg. Cukini ( pozbawionej juz nasion)
  • 1 kg cebuli
  • Garsć soli
  • 3 szklanki cukru
  • 2 lyżeczki pieprzu
  • 2 lyżeczki bazylii
  • 2 łyżeczki slodkiej papryki
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 800 gram koncentratu pomidorowego
  • Szklanka octu
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Keczup z cukini

Przygotowanie

  1. Cukinie obrac, wydrążyć i razem z cebula pokroić w drobną kostkę. Zasolić i zostawić na 6 godzin.
    Wylać wodę która powstała. Przełożyć do garnka, dodać cukier i gotować 20 minut.

  2. Po 20 minutać dodac przyprawy, ocet i koncentrat. Całość gotować 10 minut. Po tym czasie zblendować na gładką masę.
    Gorące nalewać do sloików.
    Pasteryzować 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń